Wywaliło mi bootloadera Help!

f_w
Posty: 6
Rejestracja: 02 cze 2013, 22:30

Re: Wywaliło mi bootloadera Help!

Postautor: f_w » 19 lis 2013, 12:36

ok, temat nieaktualny, był to problem z podłączeniem.

sibista
Posty: 6
Rejestracja: 10 lut 2015, 19:33

Re: Wywaliło mi bootloadera Help!

Postautor: sibista » 28 lut 2015, 22:14

Witam
programator avrispmkII
Archlinux
z terminala z roota
pacman -S avrdude
avrdude -c avrispmkII -p usb1287 -U flash:w:128X-usb-boot-1-0-1.hex

Awatar użytkownika
feriar
Posty: 811
Rejestracja: 15 sty 2014, 17:29
Lokalizacja: Jelenia Góra

Re: Wywaliło mi bootloadera Help!

Postautor: feriar » 28 lut 2015, 23:19

Obrazek
Jak zbudować drukarkę 3D, kalibracja drukarki 3D od podstaw, rozwiązywanie problemów z drukiem, Recenzje, Liczne poradniki i Kursy z zakresu programowania i tworzenia urządzeń znajdziesz na mojej stronie http://feriar-lab.pl ;) Zapraszam

krzychoo
Posty: 6
Rejestracja: 11 wrz 2013, 23:41

Re: Wywaliło mi bootloadera Help!

Postautor: krzychoo » 22 mar 2015, 20:25

Witam, padło mi połączenie z płytką, nie jest wykrywana w menadżerze urządzeń ani przez Flipa. Zakupiłem programator, zgodnie z instrukcją podaną w tym temacie wgrałem hexa., niby wszystko się załadowało, ale system nadal płytki nie widzi. Czy to znaczy że elektronika definitywnie padła?

Atlantt1989
Posty: 2
Rejestracja: 10 lis 2015, 18:34

Re: Wywaliło mi bootloadera Help!

Postautor: Atlantt1989 » 13 lis 2015, 19:48

krzychoo pisze:Witam, padło mi połączenie z płytką, nie jest wykrywana w menadżerze urządzeń ani przez Flipa. Zakupiłem programator, zgodnie z instrukcją podaną w tym temacie wgrałem hexa., niby wszystko się załadowało, ale system nadal płytki nie widzi. Czy to znaczy że elektronika definitywnie padła?



Czy udalo sie cos naprawic ??
Mam ten sam problem i nie wime czy juz kupowac nowa plytke czy moze sa jakies szanse na ratowanie starej.

konoppo
Posty: 134
Rejestracja: 12 cze 2014, 0:19
Lokalizacja: Gliwice

Re: Wywaliło mi bootloadera Help!

Postautor: konoppo » 23 sie 2016, 22:00

Sprawdź, czy prawidłowo ustawione są fusebity. Nie potrafię z głowy podać prawidłowych wartości, ale może gdzieś znajdziesz. Jak nie, to później lub jutro sprawdzę u siebie.

Wysłane z mojego SM-G357FZ przy użyciu Tapatalka

Awatar użytkownika
tom4cad
Posty: 517
Rejestracja: 10 mar 2013, 18:23
Lokalizacja: Wrocław
Kontaktowanie:

Re: Wywaliło mi bootloadera Help!

Postautor: tom4cad » 23 sie 2016, 23:04

Tak przy okazji, bo nie wiem czy było wymieniane, programator USB musi mieć wgraną wersję fimware obsługującą mega 2560. Chodzi o zakres indeksowania pamięci, powyżej 128kb...
TDI-CAD Filamenty Wrocław Sklep
http://TDI-CAD.PL

Moje projekty na thingiverse:
http://www.thingiverse.com/tom4cad/designs

Awatar użytkownika
kopytko
Posty: 965
Rejestracja: 12 kwie 2015, 21:22
Lokalizacja: Oleśnica

Re: Wywaliło mi bootloadera Help!

Postautor: kopytko » 24 sie 2016, 9:01

konoppo pisze:Sprawdź, czy prawidłowo ustawione są fusebity. Nie potrafię z głowy podać prawidłowych wartości, ale może gdzieś znajdziesz. Jak nie, to później lub jutro sprawdzę u siebie.

Wysłane z mojego SM-G357FZ przy użyciu Tapatalka

Zapewne przez rok kolega znalazl jakies rozwiazanie.
:arrow: Pozdrawiam Patryk.
Aktualne drukarki:
:idea: Prusa i3 półakryl 10mm :idea: Prusa i3 w wersji p3steel v1.00 :idea: Prusa i3 2 wersji p3steel v4.00 long :idea: Replicator 1 by CTC


Wróć do „Sunbeam”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 0 gości