Drukarka FLEXA / 3novatica

Awatar użytkownika
SWJ
Posty: 2868
Rejestracja: 19 sie 2013, 21:40
Lokalizacja: Poznań

Re: Drukarka FLEXA / 3novatica

Postautor: SWJ » 30 sie 2014, 14:14

moonkiller pisze:No też bym chciał LAN, w kuchence miktofalowej i w suszarce do włosów bo żona narzeka, że nie ma :bania:


jakbyś miał do obsłużenia 100 mikrowalówek zdalnie z jednego PC ... to byś nie śmiał się z LAN ...
// Jarek

=========

... nie tylko drukowanie..

Awatar użytkownika
skawikk
Posty: 1465
Rejestracja: 28 paź 2012, 21:56
Lokalizacja: Siemiatycze
Kontaktowanie:

Re: Drukarka FLEXA / 3novatica

Postautor: skawikk » 30 sie 2014, 14:28

bogda66 pisze:(...)Pytanie czego się oczekuje, czy niskiej ceny za byle co (przykładowo z sanguinololu)(...)


Sanginololu to nie tyle, że byle co to najbardziej pancerny sterownik do drukarki - jaki by jakościowo nie był. Ale uwalić go się praktycznie nie da;P

Drukarka super;)

Będzie w Kielcach?
FabLab Kielce
Dni Druku

My Mendel hates me. With reciprocity.

"- Zginiemy!! Zaraz zginiemy!! Aaaaaa!!
- Masz na to wpływ?
- ?! Nie..
- To przestań wrzeszczeć, panika i tak nic nie pomoże. Lepiej siądź i podziwiaj widoki."

Awatar użytkownika
moonkiller
Posty: 101
Rejestracja: 07 maja 2013, 18:08

Re: Drukarka FLEXA / 3novatica

Postautor: moonkiller » 30 sie 2014, 14:31

SWJ pisze:jakbyś miał do obsłużenia 100 mikrowalówek zdalnie z jednego PC ... to byś nie śmiał się z LAN ...



Uważam, ze to akurat zbędny gadżet... przecież nie będę przygotowywał wydruku żeby go sobie później dla hecy zdalnie uruchomić czy poprawić, ale są różne potrzeby :piwo: Sorrki za Obrazek

Awatar użytkownika
skawikk
Posty: 1465
Rejestracja: 28 paź 2012, 21:56
Lokalizacja: Siemiatycze
Kontaktowanie:

Re: Drukarka FLEXA / 3novatica

Postautor: skawikk » 30 sie 2014, 14:43

moonkiller pisze:Uważam, ze to akurat zbędny gadżet... przecież nie będę przygotowywał wydruku żeby go sobie później dla hecy zdalnie uruchomić czy poprawić, ale są różne potrzeby :piwo: Sorrki za Obrazek


Kamerka jest przydatna w drukarce. Jak jej nie ma to nie ma a jak jest to bardzo się przydaje. Wydruk idzie często grube godziny, dobrze jest mieć podgląd. A podgląd z kamerki można mieć nawet na smartftonie. Przydałaby się tylko możliwość obsługi po LAN.
FabLab Kielce
Dni Druku

My Mendel hates me. With reciprocity.

"- Zginiemy!! Zaraz zginiemy!! Aaaaaa!!
- Masz na to wpływ?
- ?! Nie..
- To przestań wrzeszczeć, panika i tak nic nie pomoże. Lepiej siądź i podziwiaj widoki."

Awatar użytkownika
moonkiller
Posty: 101
Rejestracja: 07 maja 2013, 18:08

Re: Drukarka FLEXA / 3novatica

Postautor: moonkiller » 30 sie 2014, 14:48

dzięki tej kamerce minie stres przed powrotem do domu i niewiadomej jaką się zastanie na stole drukarki, bo można sobie to podejrzeć :mrgreen:

Awatar użytkownika
Fabrykator.pl
Posty: 8759
Rejestracja: 06 mar 2012, 20:07
Lokalizacja: Darłowo
Kontaktowanie:

Re: Drukarka FLEXA / 3novatica

Postautor: Fabrykator.pl » 30 sie 2014, 14:50

Sam w Kielcach nie będę (bo nie dam rady), ale Flexa powinna pojawić się na miejscu na pewnym stoisku.

Awatar użytkownika
bogda66
Posty: 822
Rejestracja: 28 maja 2012, 18:37
Lokalizacja: Szczecin

Re: Drukarka FLEXA / 3novatica

Postautor: bogda66 » 31 sie 2014, 22:22

skawikk pisze:Kamerka jest przydatna w drukarce. Jak jej nie ma to nie ma a jak jest to bardzo się przydaje.


Jak jej nie ma to sobie możesz kupić i samemu zamontować. :bania:
Jakoś nie rozumiem problemów jakie wymyślacie.
RepRap, cel model SU-34 EDF.

Awatar użytkownika
skawikk
Posty: 1465
Rejestracja: 28 paź 2012, 21:56
Lokalizacja: Siemiatycze
Kontaktowanie:

Re: Drukarka FLEXA / 3novatica

Postautor: skawikk » 31 sie 2014, 22:30

bogda66 pisze:
skawikk pisze:Kamerka jest przydatna w drukarce. Jak jej nie ma to nie ma a jak jest to bardzo się przydaje.


Jak jej nie ma to sobie możesz kupić i samemu zamontować. :bania:
Jakoś nie rozumiem problemów jakie wymyślacie.


Ale jakie wymyslanie? Ja mówię: Kamerka jest? SUPER:D przydaSieiJuż;)

M.
FabLab Kielce
Dni Druku

My Mendel hates me. With reciprocity.

"- Zginiemy!! Zaraz zginiemy!! Aaaaaa!!
- Masz na to wpływ?
- ?! Nie..
- To przestań wrzeszczeć, panika i tak nic nie pomoże. Lepiej siądź i podziwiaj widoki."

pathryk
Posty: 29
Rejestracja: 25 lis 2013, 16:56

Re: Drukarka Profabb / 3novatica

Postautor: pathryk » 14 wrz 2014, 13:47

Wypuszczacie dwa nowe urządzenia, Podczas gdy flexa nawet nie drukowała w Kielcach. Nie za dużo jak na raz?

Awatar użytkownika
Fabrykator.pl
Posty: 8759
Rejestracja: 06 mar 2012, 20:07
Lokalizacja: Darłowo
Kontaktowanie:

Re: Drukarka Profabb / 3novatica

Postautor: Fabrykator.pl » 14 wrz 2014, 15:40

Nie drukowała, bo nie miała drukować - nie było nikogo do obsługi na miejscu. Wyznacznikiem tego czy coś jest dobre i sprawne jest drukowanie na wydarzeniu związanym z drukiem 3D :roll: Proponuję zajrzeć na nasz kanał Youtube - są filmy z wydruku Flexą, przykładowo:
http://www.youtube.com/watch?v=l0gRcauWQsg


Wróć do „FLEXA”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość