Gate 1.0 i firmowy autoleveling

Awatar użytkownika
robertm
Posty: 706
Rejestracja: 10 sty 2014, 15:07
Lokalizacja: Sieeemiaaatycze

Re: Gate 1.0 i firmowy autoleveling

Postautor: robertm » 26 lis 2015, 22:00

Kurcze już gdzieś tu wrzucałem fotkę jak to wygląda zmontowane.
Zasadniczo rozbierasz uchwyt extrudera i zamieniasz te dwie blaszki które są w standardzie na tą jedną z zestawu autoleweling

Na filmie poniżej widać jak to mniej więcej wygląda trudno coś spierniczyć :)

[youtube]j0nxQY0hrZ4[/youtube]

[youtube]SP7MDO-MXIs[/youtube]
____
A wszystko Cokolwiek czynicie, z duszy czyńcie, jak dla Pana, nie dla ludzi, świadomi,
że od Pana otrzymacie zapłatę w dziedzictwie, bowiem Panu, Chrystusowi, służycie. Kol 3,23-24

Atlantt1989
Posty: 2
Rejestracja: 10 lis 2015, 18:34

Re: Gate 1.0 i firmowy autoleveling

Postautor: Atlantt1989 » 19 gru 2015, 20:00

Wlasnie zakonczylem skladanie GATE z autolevelingiem. Prawdopodobnie jednego z ostatnich egzemplarzy. Po kilku dniach zmagan udalo mi sie zakonczyc skladanie.
Niestety na pierwszym wydruku okazalo sie ze drukarka po samowypozomowaniu drukuje w powietrzu.
Co teraz ??
PS. Jestem laikiem.

Awatar użytkownika
McKee
Posty: 420
Rejestracja: 31 lip 2015, 19:05
Lokalizacja: mazowieckie

Re: Gate 1.0 i firmowy autoleveling

Postautor: McKee » 21 gru 2015, 9:57

Musisz ustawić offset Z.
W tym poście masz kod:
viewtopic.php?f=71&t=7115#p75997
W przedostatniej linii musisz podać offset dla swojej drukarki coś w stylu:
G1 Z0+1.5 lub G1 Z0-0.8 (wartość ujemna niżej (głowica bliżej stołu), wartość dodatnia wyżej).

krzys59
Posty: 243
Rejestracja: 14 mar 2013, 20:16
Lokalizacja: Dobczyce
Kontaktowanie:

Re: Gate 1.0 i firmowy autoleveling

Postautor: krzys59 » 06 sty 2016, 23:58

Czy można w jakiś sposób zmienić pomiary stołu do autolevelingu, z trzech do czterech pomiarów, lub więcej? Jeśli tak, to jak się do tego zabrać? Rozumiem, że to gdzieś w firmware jest ukryte. Ale gdzie?

Awatar użytkownika
robertm
Posty: 706
Rejestracja: 10 sty 2014, 15:07
Lokalizacja: Sieeemiaaatycze

Re: Gate 1.0 i firmowy autoleveling

Postautor: robertm » 07 sty 2016, 13:24

Nie można repetier dla tej mechaniki mierzy tylko w 3 punktach, jedynie możesz zmienić punkty pomiarowe i ilość prób dla każdego z punktów.
____
A wszystko Cokolwiek czynicie, z duszy czyńcie, jak dla Pana, nie dla ludzi, świadomi,
że od Pana otrzymacie zapłatę w dziedzictwie, bowiem Panu, Chrystusowi, służycie. Kol 3,23-24

krzys59
Posty: 243
Rejestracja: 14 mar 2013, 20:16
Lokalizacja: Dobczyce
Kontaktowanie:

Re: Gate 1.0 i firmowy autoleveling

Postautor: krzys59 » 07 sty 2016, 13:28

robertm pisze:Nie można ...


Szkoda, dziękuję za wyjaśnienie

emancypator
Posty: 3
Rejestracja: 01 wrz 2015, 20:43

Re: Gate 1.0 i firmowy autoleveling

Postautor: emancypator » 01 lut 2016, 22:23

Czy elementy do montażu firmowego autolevelingu do Gate 1.0 są dostępne gdzieś do ściągnięcia? Kupiłem drukarkę DIY z autolevelingiem w zestawie i na początku nie chciało mi się tego montować, a teraz nie mogę znaleźć elementów.

krzys59
Posty: 243
Rejestracja: 14 mar 2013, 20:16
Lokalizacja: Dobczyce
Kontaktowanie:

Re: Gate 1.0 i firmowy autoleveling

Postautor: krzys59 » 01 lut 2016, 22:35

Jedyne co możesz wydrukować to mocowanie przycisku do serwa, powinno być na stronie sprzedawcy.

Awatar użytkownika
lateraluspl
Posty: 65
Rejestracja: 16 maja 2015, 10:43
Lokalizacja: Łódź

Re: Gate 1.0 i firmowy autoleveling

Postautor: lateraluspl » 24 lut 2016, 1:42

Jaką krańcówkę stosujecie do oryginalnego uchwytu ?

Awatar użytkownika
lateraluspl
Posty: 65
Rejestracja: 16 maja 2015, 10:43
Lokalizacja: Łódź

Re: Gate 1.0 i firmowy autoleveling

Postautor: lateraluspl » 22 mar 2016, 18:59

Co dzieje się z elektronika ? Mam uruchomiony autoleveling i już któryś raz musze wgrywac firmware, bo krancowka skacze, a na LCD tylko napis GATE .....
Uruchamiam drukarke i co kilka dni to samo, od nowa wgrywanie FLIPem. Jest wgrany najnowszy firmware z autolevelingiem.


Wróć do „GATE 1.0”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość