GATE- Problem z osią Y ?

mario
Posty: 24
Rejestracja: 16 wrz 2014, 7:21

Re: GATE- Problem z osią Y ?

Postautor: mario » 12 lis 2014, 23:26

No bez przesady dostałem jasna instrukcje w trzech punktach i nic się nie zgadza, popatrz dokładnie przeczytaj no chyba ze mi padło na oczy coś. Sory

Awatar użytkownika
Fabrykator.pl
Posty: 8759
Rejestracja: 06 mar 2012, 20:07
Lokalizacja: Darłowo
Kontaktowanie:

Re: GATE- Problem z osią Y ?

Postautor: Fabrykator.pl » 13 lis 2014, 7:15

W instrukcji jest opisana cała procedura wgrywania firmware. Od str. 36 masz opisane krok po kroku.

Jeśli masz gotowy plik HEX (w linku który podałem) to odpuszczasz sobie strony 36-40 i postępujesz zgodnie z opisem od str. 41-43

Wszystko jest opisane w instrukcji.
http://www.mojreprap.pl/instrukcje/Instrukcja_Gate.pdf

Po wgraniu pliku HEX z lokalizacji jaką podałem będziesz miał dostęp do wszystkich wartości zapisanych w EEPROM (i jeśli będzie potrzebna zmiana parametrów prędkości max. czy przyspieszenia, będziesz mógł to zrobić z poziomu programu 3novatica Repetier Host)

mario
Posty: 24
Rejestracja: 16 wrz 2014, 7:21

Re: GATE- Problem z osią Y ?

Postautor: mario » 13 lis 2014, 8:52

Teraz to się rozjaśniła sytuacja, dzięki.

Awatar użytkownika
waddi
Posty: 39
Rejestracja: 24 lip 2014, 3:40
Lokalizacja: Bydgoszcz/Włocławek

Re: GATE- Problem z osią Y ?

Postautor: waddi » 22 mar 2016, 15:06

I jak problem się rozwiązał? Bo mam podobny, co 2 warstwy następuje przesunięcie wydruku w osi Y o kilka mm, prądy dobrze ustawione, stepsticki zamieniane, na nowym firmware to samo. Oporów na osi nie ma, porównywałem z drugim Gatem. Silnik by padł? Dodam że nie ma gwałtownych zrywów i nie słychać gubienia kroków.


Wróć do „GATE 1.0”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość