Skaner XYZPrinting - czy komuś udało się to gówno uruchomić?

krzys59
Posty: 243
Rejestracja: 14 mar 2013, 20:16
Lokalizacja: Dobczyce
Kontaktowanie:

Skaner XYZPrinting - czy komuś udało się to gówno uruchomić?

Postautor: krzys59 » 08 cze 2016, 21:33

Jak w temacie, kupiłem, udało mi się dwa skany zrobić, nawet mogą być. A potem zrobił sobie update i koniec, nie skanuje, Znaczy skanuje, obrabia, pisze, ze zeskanował tyle to a tyle wierzchołków i powierzchni, tyle, ze uzyskany model ma wymiary 0x0x0 czyli go nie ma.
Mam I5 4 generacji, 8 Gb RAM, praktycznie czysty win10 (legalny) i dupa. Device manager widzi i skaner i trzy kamery, tak jak być powinno, najnowsze sterowniki i nic. Za późno żeby oddać, a używać się nie da. Może ma ktoś na to jakiś pomysł, jak to cholerstwo zmusić do pracy? Szkoda 900 zł, na razie wygląda że wywalone w błoto :twisted: :twisted: :twisted:

Awatar użytkownika
robertm
Posty: 706
Rejestracja: 10 sty 2014, 15:07
Lokalizacja: Sieeemiaaatycze

Re: Skaner XYZPrinting - czy komuś udało się to gówno uruchomić?

Postautor: robertm » 08 cze 2016, 21:50

Oddać się może nie da, ale chyba ktoś kto sprzedaje jakieś wsparcie dać powinien ? - skoro przed update działał być może jakiś bug firmware i wkrótce to naprawią
____
A wszystko Cokolwiek czynicie, z duszy czyńcie, jak dla Pana, nie dla ludzi, świadomi,
że od Pana otrzymacie zapłatę w dziedzictwie, bowiem Panu, Chrystusowi, służycie. Kol 3,23-24

krzys59
Posty: 243
Rejestracja: 14 mar 2013, 20:16
Lokalizacja: Dobczyce
Kontaktowanie:

Re: Skaner XYZPrinting - czy komuś udało się to gówno uruchomić?

Postautor: krzys59 » 08 cze 2016, 21:52

Oby tak było, bo jedyne co mi do głowy przychodzi to przywrócenie systemu sprzed instalacji skanera (mam obraz), tyle, że to chyba nie tak ma działać. :twisted:

krzys59
Posty: 243
Rejestracja: 14 mar 2013, 20:16
Lokalizacja: Dobczyce
Kontaktowanie:

Re: Skaner XYZPrinting - czy komuś udało się to gówno uruchomić?

Postautor: krzys59 » 16 cze 2016, 17:40

Działa, problem był/jest w oprogramowaniu skanera w polskiej wersji językowej windows 10. Najpierw zadziałał w wersji angielskiej windows, a dzisiaj wydali poprawiony soft i działa już w wersji polskiej windowsa. Teraz się trzeba nauczyć skanować.


Wróć do „Skanery 3D i skanowanie”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Yahoo [Bot] i 2 gości