Netfabb 5.2 z obsługą Kinecta

Awatar użytkownika
Fabrykator.pl
Posty: 8759
Rejestracja: 06 mar 2012, 20:07
Lokalizacja: Darłowo
Kontaktowanie:

Netfabb 5.2 z obsługą Kinecta

Postautor: Fabrykator.pl » 15 paź 2014, 8:23

Po aktualizacji Netfabb-a zauważyłem w zakładce Extras obsługę Kinecta :mrgreen: W wolnej chwili będę musiał to przetestować
zrzut.jpg


Po kliknięciu Kinect otwiera się okno zarządzania skanem
zrzut2.jpg

Balgator
Posty: 208
Rejestracja: 13 lis 2013, 11:36

Re: Netfabb 5.2 z obsługą Kinecta

Postautor: Balgator » 15 paź 2014, 14:46

Ciekawe czy lepsze od Skanecta czy ReconstructMe. Podejrzewam, że to bajer z pełnej wersji Netfabba?

Awatar użytkownika
Fabrykator.pl
Posty: 8759
Rejestracja: 06 mar 2012, 20:07
Lokalizacja: Darłowo
Kontaktowanie:

Re: Netfabb 5.2 z obsługą Kinecta

Postautor: Fabrykator.pl » 15 paź 2014, 14:56

Podłączę dzisiaj. Nie sprawdzałem czy w wersji FREE też jest :roll:
---------------
Podłączyłem i zonk - nie obsługuje kinecta od xboxa :(

Balgator
Posty: 208
Rejestracja: 13 lis 2013, 11:36

Re: Netfabb 5.2 z obsługą Kinecta

Postautor: Balgator » 15 paź 2014, 19:07

No to poskanowane :) :bania:


vinczuch
Posty: 778
Rejestracja: 10 paź 2013, 21:48
Lokalizacja: Kraków

Re: Netfabb 5.2 z obsługą Kinecta

Postautor: vinczuch » 15 paź 2014, 19:47

krzysztof pisze:Trzeba kupić Kinecta do PC :mrgreen:


ciekawe, tu napisali że działa z Kinect od XBOX http://www.netfabb.com/blog/?bid=87
"Albo znajdziemy drogę albo ją sami wytyczymy" - Hannibal

Awatar użytkownika
feriar
Posty: 814
Rejestracja: 15 sty 2014, 17:29
Lokalizacja: Jelenia Góra

Re: Netfabb 5.2 z obsługą Kinecta

Postautor: feriar » 15 paź 2014, 20:01

Pytanie raczej głupie ale warto się upewnić :E masz zainstalowane sterowniki/SDK do kinecta ? Używałeś może Scanecta ?
http://home.lagoa.com/2014/03/turn-your ... d-scanner/
Jak zbudować drukarkę 3D, kalibracja drukarki 3D od podstaw, rozwiązywanie problemów z drukiem, Recenzje, Liczne poradniki i Kursy z zakresu programowania i tworzenia urządzeń znajdziesz na mojej stronie http://feriar-lab.pl ;) Zapraszam

Awatar użytkownika
Fabrykator.pl
Posty: 8759
Rejestracja: 06 mar 2012, 20:07
Lokalizacja: Darłowo
Kontaktowanie:

Re: Netfabb 5.2 z obsługą Kinecta

Postautor: Fabrykator.pl » 16 paź 2014, 7:13

Mam sdk zainstalowane. sprawdzę pod skanectem czy śmiga, bo system reinstalowałem.
vinczuch, pod tym linkiem opisują skanowanie z Reconstruct.me


Wróć do „Skanery 3D i skanowanie”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość