Slic3R - Co w nim siedzi :)

Awatar użytkownika
Maszto
Posty: 24
Rejestracja: 27 sie 2014, 10:04

Re: Slic3R - Co w nim siedzi :)

Postautor: Maszto » 01 gru 2014, 21:16

Eh.. miałem na pierwszej warstwie 150% :piwo:

Wszystko jasne

Awatar użytkownika
Maszto
Posty: 24
Rejestracja: 27 sie 2014, 10:04

Re: Slic3R - Co w nim siedzi :)

Postautor: Maszto » 02 gru 2014, 20:35

Kolejne pytanko ode mnie. Chciałbym wydrukować Nautilus_Gear. I tak wygląda model po cięciu Slic3rem. Co należy ustawić żeby nie robił tych wyrw w ścianach ?
Model sciągniety z : http://www.thingiverse.com/thing:27233
Obrazek

szybki_czopek
Posty: 69
Rejestracja: 15 paź 2012, 12:26
Lokalizacja: Lublin

Re: Slic3R - Co w nim siedzi :)

Postautor: szybki_czopek » 02 gru 2014, 20:38

masz zbyt grubą ścieżkę na ten model wg mnie. Spróbuj powiększyć procentowo w repetierze wszystkie części modelu tak, ażeby ścieżki Ci się wygenerowały na całości.

Awatar użytkownika
Maszto
Posty: 24
Rejestracja: 27 sie 2014, 10:04

Re: Slic3R - Co w nim siedzi :)

Postautor: Maszto » 02 gru 2014, 20:42

Ścieżka 0.1 także już dosyć ekstremalnie. Przy dyszy 0.5

szybki_czopek
Posty: 69
Rejestracja: 15 paź 2012, 12:26
Lokalizacja: Lublin

Re: Slic3R - Co w nim siedzi :)

Postautor: szybki_czopek » 02 gru 2014, 20:52

Maszto pisze:Ścieżka 0.1 także już dosyć ekstremalnie. Przy dyszy 0.5

Mam nadzieję, że mówisz o grubości warstwy- ta akurat nie ma tutaj nic do rzeczy.
Ja mówiłem o średnicy ścieżki wypluwanej wpisanej w slicerze, na jej podstawie program liczy ile razy może przejść głowicą obok siebie na danym odcinku(takim właśnie ramieniu jak na foto) na warstwę

mader3
Posty: 8
Rejestracja: 15 kwie 2012, 11:41

Re: Slic3R - Co w nim siedzi :)

Postautor: mader3 » 02 lut 2015, 13:29

Witam
Może ktoś może mi pomóc. W jaki sposób w ustawić temperaturę drugiej dyszy inną niż mam na dyszy pierwszej?
Będę wdzięczny za wszelką pomoc
pozdrawiam

Awatar użytkownika
skawikk
Posty: 1465
Rejestracja: 28 paź 2012, 21:56
Lokalizacja: Siemiatycze
Kontaktowanie:

Re: Slic3R - Co w nim siedzi :)

Postautor: skawikk » 02 lut 2015, 13:35

W slicerze chyba nie ustawisz, musisz z poziomy hosta.

M.
FabLab Kielce
Dni Druku

My Mendel hates me. With reciprocity.

"- Zginiemy!! Zaraz zginiemy!! Aaaaaa!!
- Masz na to wpływ?
- ?! Nie..
- To przestań wrzeszczeć, panika i tak nic nie pomoże. Lepiej siądź i podziwiaj widoki."

Awatar użytkownika
Fabrykator.pl
Posty: 8758
Rejestracja: 06 mar 2012, 20:07
Lokalizacja: Darłowo
Kontaktowanie:

Re: Slic3R - Co w nim siedzi :)

Postautor: Fabrykator.pl » 02 lut 2015, 13:42

Temperatura głowicy uzależniona jest od wybranego materiału dla danej głowicy. Jeśli wybierzesz 2 różne materiały, tak będziesz miał 2 różne temperatury i nie będziesz musiał ich nastawiać ręcznie.

Anxles
Posty: 128
Rejestracja: 20 sie 2013, 20:54

Re: Slic3R - Co w nim siedzi :)

Postautor: Anxles » 04 lut 2015, 0:16

nie wiem Czy ktos juz testowal ale bardzo fajnie.zapowiada sie slicer "craftWare" sciezki wygladaja na w miare czyste, bardzo szybko tnie, opcji duzo wiecej niz w cura I odrobine mniej niz w slic3rze, mozna recznie edytowac podpory, co jest swietne

Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka

mader3
Posty: 8
Rejestracja: 15 kwie 2012, 11:41

Re: Slic3R - Co w nim siedzi :)

Postautor: mader3 » 14 lut 2015, 21:32

Dziękuje Krzysztof za podpowiedź, faktycznie zdefiniowanie dwóch materiałów jako osobne pliki ini i odwołanie do nich przy generowaniu kodu działa.
Mam jeszcze jeden problem, na końcu kodu chcę wyłączyć oba ekstrudery. Wg manualu można to zrobić wpisując jako End G-code:
M104 S0 - Sets the extruder temperature to zero.
W jaki sposób wyłączyć drugi ekstruder?
Będę wdzięczny za wszelką pomoc
pozdrawiam


Wróć do „Slicery”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości