Simplify3D

Awatar użytkownika
McKee
Posty: 415
Rejestracja: 31 lip 2015, 19:05
Lokalizacja: mazowieckie

Re: Simplify3D

Postautor: McKee » 06 gru 2015, 22:51

jankess0493 pisze:Do tego dodam, że jeśli ktoś ma zaufaną osobę, to można się złożyć na taki program, ponieważ można go użyć na dwóch komputerach.

Równie dobrze można wogóle nie kupować programu - efekt u drugiego osobnika będzie taki sam czyli brak licencji, bo licencja typu "personal" jest co prawda na 2 komputery ale należące do JEDNEJ osoby.
Może dlatego właśnie taki, a nie inny model licencjonowania/testowania żeby się to oprogramowanie łatwo po świecie nie rozchodziło?
Licencja pisze:If your license is for individual use, you may install the software on up to 2 devices that you personally own and use. For example, if you had a laptop and a desktop, you could use the software on both computers at the same time.

Awatar użytkownika
Miś
Posty: 625
Rejestracja: 14 sty 2015, 0:47
Lokalizacja: Bytom

Re: Simplify3D

Postautor: Miś » 07 gru 2015, 0:15

Szczerze...
Obadałem ten slicer dziś. I fakt, ma sporo ustawień i możliwości. Ale żeby wynosić go na piedestał... to chyba przesada.
Drukowałem to samo z Cury i Simplify. Rezultat podobny, choć zachwalane "lepsze pionowe otwory" wyszły gorzej. Simplify zrobił większe "jajco" z okrągłej dziury". Do tego załączenie opcji "Coasting Distance" spowodowało że w miejscu zmiany warstwy zrobiła się wklęsłość. Tak wogóle to tam jakoś dziwnie wygląda.
Plusem jest fajny podgląd, ale znów jeden z moich STL'i generowanych z DSM w Simplify odstawiał jakiś dziwny trójkąt na którejśtam warstwie przez cały model. Nie chciało mi się zapuszczać wydruku aby sprawdzić vzy to błąd podglądu czy też fanaberia programu. Oczywiście ani Slic3r ani Cura nie ma z tym stl'em żadnego problemu (simplify też, ale podgląd warstw ukazuje problem).
Tak więc nie jestem przekonany czy chciałbym wydać 1/4 wartości mojej drukarki na ten program...
Uprzedzając pytania jak go przetestowałem... Wersję 3.0.2 (64 bit) da się przetestować za free. Szukajcie aż znajdziecie, ja na pytania o to nie będę odpowiadał.

jankess0493
Posty: 383
Rejestracja: 18 lip 2015, 22:46
Lokalizacja: Zielona Góra

Re: Simplify3D

Postautor: jankess0493 » 07 gru 2015, 1:29

Miś pisze:Szczerze...
Obadałem ten slicer dziś. I fakt, ma sporo ustawień i możliwości. Ale żeby wynosić go na piedestał... to chyba przesada.
Drukowałem to samo z Cury i Simplify. Rezultat podobny, choć zachwalane "lepsze pionowe otwory" wyszły gorzej. Simplify zrobił większe "jajco" z okrągłej dziury". Do tego załączenie opcji "Coasting Distance" spowodowało że w miejscu zmiany warstwy zrobiła się wklęsłość. Tak wogóle to tam jakoś dziwnie wygląda.
Plusem jest fajny podgląd, ale znów jeden z moich STL'i generowanych z DSM w Simplify odstawiał jakiś dziwny trójkąt na którejśtam warstwie przez cały model. Nie chciało mi się zapuszczać wydruku aby sprawdzić vzy to błąd podglądu czy też fanaberia programu. Oczywiście ani Slic3r ani Cura nie ma z tym stl'em żadnego problemu (simplify też, ale podgląd warstw ukazuje problem).
Tak więc nie jestem przekonany czy chciałbym wydać 1/4 wartości mojej drukarki na ten program...
Uprzedzając pytania jak go przetestowałem... Wersję 3.0.2 (64 bit) da się przetestować za free. Szukajcie aż znajdziecie, ja na pytania o to nie będę odpowiadał.


Z tym wynoszeniem na piedestał, to faktycznie trochę przesadziłem, ale po prostu jestem zadowolony z tego programu. Nie spotkałem się z takimi problemami jakie opisujesz. W moim przypadku zyskałem tylko na jakości wydruku i zaoszczędzonym czasie. Nie mam żadnych wklęsłych ścian, tnie mi wszystko poprawnie. Może to kwestia drukarki, ustawień, albo tak jak mówisz, błędu programu. Nie mówię też, że to ideał w softwarze druku 3D, ale uważam, że jest jednym z lepszych (dla mnie).

Awatar użytkownika
McKee
Posty: 415
Rejestracja: 31 lip 2015, 19:05
Lokalizacja: mazowieckie

Re: Simplify3D

Postautor: McKee » 07 gru 2015, 7:38

Miś pisze:Szukajcie aż znajdziecie, ja na pytania o to nie będę odpowiadał.

Zalecałbym jednak dużą ostrożność przy poszukiwaniach. Program SimplifyLoader zawiera trojana, którego nie wykrywają popularne antywirusy (przynajmniej jakiś miesiąc temu nie wykrywały). Można sobie potestować kilka dni na komputerze całkowicie odciętym od sieci ale potem trzeba przeinstalować system.
A przy okazji: do sprawdzania podejrzanego oprogramowania polecam: https://www.virustotal.com/pl/ - serwis skanuje przesłaną próbkę przy pomocy ~50-60 różnych antywirusów

Awatar użytkownika
Fabrykator.pl
Posty: 8759
Rejestracja: 06 mar 2012, 20:07
Lokalizacja: Darłowo
Kontaktowanie:

Re: Simplify3D

Postautor: Fabrykator.pl » 09 gru 2015, 20:25

Ja swego czasu miałem Simplify3D i "dupy mi nie urwał". O ile bardziej przemyślane ruchy niż Slic3r - to tak, ale tu podobne mechanizmy w poruszaniu głowicą ma Cura.
Miałem podjąć ostateczną decyzję: czy kupujemy Repetiera, czy wchodzimy w Simplify3D - po testach wybrałem Repetier Host w związku z tym, że jest w nim Cura i Slic3r.
Mi osobiście interfejs zaawansowany, sposób wypełnienia i jego jakość nie przypadły do gustu.
Fakt, było to ponad rok temu, więc to spory czas aby wiele niedociągnięć z tamtego okresu nadrobić.

Aurox
Posty: 2
Rejestracja: 31 paź 2014, 12:24

Re: Simplify3D

Postautor: Aurox » 04 maja 2016, 7:33

Można wygrać darmową kopię Simplify3d: https://gleam.io/qzWZ6/win-a-free-copy-simplify3d
Zostało 28 dni.

Awatar użytkownika
FlameRunner
Posty: 1268
Rejestracja: 23 mar 2013, 22:02
Lokalizacja: Olsztyn
Kontaktowanie:

Re: Simplify3D

Postautor: FlameRunner » 04 maja 2016, 9:22

Na czym polega ten konkurs? Trzeba się wykazać wiedzą? Pomysłowością? Dać się zaspamować? Po prostu mieć szczęście?

Aurox
Posty: 2
Rejestracja: 31 paź 2014, 12:24

Re: Simplify3D

Postautor: Aurox » 04 maja 2016, 11:09

Raczej niczym się nie trzeba wykazywać. Wszystko sprowadza się do subskrypcji kanałów The Hot End, pressreset i simplyfy 3d na facebooku, twiteerze i youtubie, marnowaniu czasu, na oglądaniu zawartości video no i oczywiście na znalezieniu jak największej liczby osób, której będzie się chciało kliknąć w link: https://wn.nr/4y88Jk Kto ma najwięcej punktów wygrywa. Licencja kosztuje 150$, więc jeśli komuś zależy by mieć właśnie ten program, a z kasą krucho, to może próbować.

Awatar użytkownika
McKee
Posty: 415
Rejestracja: 31 lip 2015, 19:05
Lokalizacja: mazowieckie

Re: Simplify3D

Postautor: McKee » 18 maja 2016, 10:00

Aurox pisze:Kto ma najwięcej punktów wygrywa.

Korekta: Kto ma więcej punktów ten ma większe szanse na wygraną. To jest losowanie a nie wyścig na punkty.


Wróć do „Slicery”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość