o Cura 15.06.01

Awatar użytkownika
imrahil
Posty: 989
Rejestracja: 27 paź 2012, 19:06
Lokalizacja: Bydgoszcz
Kontaktowanie:

Re: o Cura 15.06.01

Postautor: imrahil » 08 wrz 2015, 22:17

kopytko pisze:sie nazmieniałem, jak zmieniam predkość z 6000 na 15o to wywala błędy:

pamiętaj żeby używać porządnego edytora tekstu - windosowy Notatnik do takich się nie zalicza (głównie chodzi o poprawny zapis UTF z BOM lub bez)

polecam Notepad++ - https://notepad-plus-plus.org/
pozdrawiam
Jarek

Awatar użytkownika
kopytko
Posty: 964
Rejestracja: 12 kwie 2015, 21:22
Lokalizacja: Oleśnica

Re: o Cura 15.06.01

Postautor: kopytko » 08 wrz 2015, 22:29

o dzięki za informację, notatnik faktycznie był w uzytkowaniu, narazie zainstalowałem wersję 15.04 i wydaje się być bardziej skoncentrowana nie tylko na ich produkt.: )
:arrow: Pozdrawiam Patryk.
Aktualne drukarki:
:idea: Prusa i3 półakryl 10mm :idea: Prusa i3 w wersji p3steel v1.00 :idea: Prusa i3 2 wersji p3steel v4.00 long :idea: Replicator 1 by CTC

Awatar użytkownika
kopytko
Posty: 964
Rejestracja: 12 kwie 2015, 21:22
Lokalizacja: Oleśnica

Re: o Cura 15.06.01

Postautor: kopytko » 08 wrz 2015, 22:55

nie now s to mam ustawione ok 3 mm /sek :) najczęściej 120mm/min
:arrow: Pozdrawiam Patryk.
Aktualne drukarki:
:idea: Prusa i3 półakryl 10mm :idea: Prusa i3 w wersji p3steel v1.00 :idea: Prusa i3 2 wersji p3steel v4.00 long :idea: Replicator 1 by CTC

Awatar użytkownika
Sławek
Posty: 995
Rejestracja: 31 mar 2014, 13:30
Lokalizacja: Mielec

Re: o Cura 15.06.01

Postautor: Sławek » 09 wrz 2015, 9:28

Parametr F oznacza mm/min, parametr S oznacza mm/s ;)
U mnie stól podczas dojazdu do glowicy jedzie z S100 na pasku bezposrednim, na srubach mozna dać wiecej ;)

Pozdr

Revo7
Posty: 47
Rejestracja: 08 lut 2016, 12:39

Re: o Cura 15.06.01

Postautor: Revo7 » 10 paź 2016, 8:34

pozwolę sobie zapytać tutaj i odkopać bez zakładania zbędnych tematów. Zastanawiam się gdzie w CURa można zmienić prędkość drukowania mostów (przewieszeń) bez supportu. w stare wersji programu było ustawienie bridge speed
Obrazek
teraz nigdzie tego znaleźć nie mogę w wersji 15.0.4 w 2.0 tez nie widziałem. Jak to teraz jest rozwiązane ? cały druk musi być wolniejszy (bez sensowne całkowicie) czy można gdzieś zmienić wartość dla samych mostów ? Chyba że Cura jakoś automatycznie dostosowuje ?


edit:

Sam odpowiem :) bo znalazłem w końcu

Zoltan » 26 mar 2016, 18:20 pisze:Zrezygnowali z tego w nowych wersjach, w starszych można ten parametr ustawić. Dokładnej wersji nie pamiętam ale chyba jakaś 14.x


Wróć do „Slicery”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 4 gości