SYGNIS 3D czym ciąć

Awatar użytkownika
zelek93
Posty: 325
Rejestracja: 26 mar 2014, 15:57
Lokalizacja: Wrocław

SYGNIS 3D czym ciąć

Postautor: zelek93 » 02 gru 2015, 16:53

Cześć,

dostałem drukarkę SYGNIS 3d dwugłowicową (kopia replikatora) do ogarnięcia, muszę nauczyć napierw siebie następie osobę która będzie to obsługiwać.
Jak już zdążyłem ogarnąć, drukarka obsługuje tylko pliki z rozszerzeniem .x3g co jest równoznaczne z tym, że dotychczas używany repetier host tego nie obsłuży. :(
Obsługiwać ReplicatoG narazie nie potrafię i w porównaniu z slic3rem czy CURA naprawdę ciężko mi to ogarnąć.

Pytania:

1. Czy w drukarce jest możliwość zmiany firmware'u na marilna / repetiera tak aby wszystko hulało cacy.
2. Czy jest możliwość cięcia slic3rem do pliku z rozszerzeniem .x3g oczywiści przez repetier hosta

:?: :?

jaccajc
Posty: 41
Rejestracja: 23 sty 2014, 2:46
Lokalizacja: Łaziska Górne

Re: SYGNIS 3D czym ciąć

Postautor: jaccajc » 04 gru 2015, 0:58

Z tego co widzę w Simplify3d ma opcję generowania tego formatu plików (.x3g). Używa do tego jakiegoś pluginu. Idąc tą drogą możesz poszukać w sieci konwerterów z gcode do x3g.

Awatar użytkownika
zelek93
Posty: 325
Rejestracja: 26 mar 2014, 15:57
Lokalizacja: Wrocław

Re: SYGNIS 3D czym ciąć

Postautor: zelek93 » 04 gru 2015, 17:58

Próbowałem przepuścić przez postprocesor do pliku x3d totalna klapa, drukarka się home'uje i koniec. Drukarka musi być wpełni obsługiwana przez jeden program dlatego zdecydowałem na wymianę elektroniki i wgranie repetiera. Teraz będę męczył się z konfiguracją :D


Wróć do „Ogólnie”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 5 gości