Repetier Host - skalowanie obiektu.

jankess0493
Posty: 383
Rejestracja: 18 lip 2015, 22:46
Lokalizacja: Zielona Góra

Repetier Host - skalowanie obiektu.

Postautor: jankess0493 » 09 wrz 2015, 0:18

Po dłuższej pracy z tym programem zacząłem się zastanawiać, dlaczego wrzucając plik STL (który zrobiłem sam) muszę skalować, a niektóre pliki ściągnięte gdzieś z internetu nie.
Chodzi mi dokładnie o tą opcję:
Obrazek

Robiąc np obiekt o wymiarach 30x30x30mm muszę zwiększyć skalę na 25, aby wymiary się zgadzały. Mógłby ktoś mi to wyjaśnić ;)?

Program w którym tworzę modele to Solid Edge ST6.

vinczuch
Posty: 778
Rejestracja: 10 paź 2013, 21:48
Lokalizacja: Kraków

Re: Repetier Host - skalowanie obiektu.

Postautor: vinczuch » 09 wrz 2015, 0:35

kwestia jednostek, widocznie model zapisujesz w calach wtedy współczynnik jest 25.4 zmień na milimetry to nie będziesz musiał skalować.
"Albo znajdziemy drogę albo ją sami wytyczymy" - Hannibal

jankess0493
Posty: 383
Rejestracja: 18 lip 2015, 22:46
Lokalizacja: Zielona Góra

Re: Repetier Host - skalowanie obiektu.

Postautor: jankess0493 » 09 wrz 2015, 0:58

Pomogło. Dziękuję bardzo za pomoc :D!


Wróć do „Hosty”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość