repetier host i problem z wyglądem podglądu

Mich@ł
Posty: 233
Rejestracja: 12 gru 2014, 1:06

repetier host i problem z wyglądem podglądu

Postautor: Mich@ł » 01 wrz 2015, 0:03

Postanowiłem sobie dorzucić do obsługi drukarki starego laptopa z Windows XP i niestety napotkałem pewien problem :/

A konkretnej wygląda on tak:
Obrazek

Podgląd w repetier host jest czerwono czarny :/ Jest jakieś rozwiązanie takiego problemu?

Komputer to:
Acer 3690
Celeron 1.6GHz
Grafika Intel 945GM
Pamięć 2GB DDR2

Awatar użytkownika
feriar
Posty: 814
Rejestracja: 15 sty 2014, 17:29
Lokalizacja: Jelenia Góra

Re: repetier host i problem z wyglądem podglądu

Postautor: feriar » 01 wrz 2015, 1:05

directX, java itp. masz ?
Jak zbudować drukarkę 3D, kalibracja drukarki 3D od podstaw, rozwiązywanie problemów z drukiem, Recenzje, Liczne poradniki i Kursy z zakresu programowania i tworzenia urządzeń znajdziesz na mojej stronie http://feriar-lab.pl ;) Zapraszam

Awatar użytkownika
Miś
Posty: 625
Rejestracja: 14 sty 2015, 0:47
Lokalizacja: Bytom

Re: repetier host i problem z wyglądem podglądu

Postautor: Miś » 01 wrz 2015, 1:13

Doch, żeby inni mieli tylko takie problemy, to życie było by piękne.
Też kiedyś miałem czarne na białym, teraz w kolejnej wersji jest niebieskie na szarym, próbowałem zmienić, nie dało się, więc przywykłem, bo taki problem to nie problem.

Awatar użytkownika
robertm
Posty: 706
Rejestracja: 10 sty 2014, 15:07
Lokalizacja: Sieeemiaaatycze

Re: repetier host i problem z wyglądem podglądu

Postautor: robertm » 01 wrz 2015, 21:40

kolego a w ustawieniach ekranu ile masz kolorów ustawionych w systemie ?
____
A wszystko Cokolwiek czynicie, z duszy czyńcie, jak dla Pana, nie dla ludzi, świadomi,
że od Pana otrzymacie zapłatę w dziedzictwie, bowiem Panu, Chrystusowi, służycie. Kol 3,23-24

Mich@ł
Posty: 233
Rejestracja: 12 gru 2014, 1:06

Re: repetier host i problem z wyglądem podglądu

Postautor: Mich@ł » 01 wrz 2015, 22:05

feriar, directx jest, sterowniki grafiki też (jest obsługa openGL), a java coś mi się nagrać je chce :/

Miś, a no może to faktycznie nie "problem" a "problemik" ale moim zdaniem bez podglądu stlki nie da się funkcjonować ;)

robertm, 32 bit.


Chyba będę musiał zrobić reinstalkę systemu i może zamiast niewspieranego XPka zainstaluje 7. Ogólnie coś ten XP jest problematyczny bo i service packa 3 nie mogę wgrać bo coś mu polski język nie odpowiada... :/


Wróć do „Hosty”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości