pronterface sterowanie predkoscia druku podczas drukowania

Stronk
Posty: 107
Rejestracja: 23 lip 2014, 16:33
Lokalizacja: Kraków

pronterface sterowanie predkoscia druku podczas drukowania

Postautor: Stronk » 12 sie 2014, 18:14

Witam czy w pronterface jest mozliwosc sterowania predkoscia druku za pomoca gcode?

Awatar użytkownika
Fabrykator.pl
Posty: 8759
Rejestracja: 06 mar 2012, 20:07
Lokalizacja: Darłowo
Kontaktowanie:

Re: pronterface sterowanie predkoscia druku podczas drukowa

Postautor: Fabrykator.pl » 12 sie 2014, 18:50

M220 S100 - odpowiada 100%, czyli tym co ustawione w slicerze. Zmieniając wartość procentową zmienia się prędkość (wszystkie).

Stronk
Posty: 107
Rejestracja: 23 lip 2014, 16:33
Lokalizacja: Kraków

Re: pronterface sterowanie predkoscia druku podczas drukowa

Postautor: Stronk » 12 sie 2014, 19:36

Dzieki wielkie Piwko wisze :piwo:

H3nry
Posty: 67
Rejestracja: 27 lip 2014, 13:06
Lokalizacja: Sokolka

Re: pronterface sterowanie predkoscia druku podczas drukowa

Postautor: H3nry » 12 sie 2014, 19:55

Podepnę się do tematu :)
Czy jest dostępna cała lista komend G-cod wykorzystywanych w naszych drukarkach?
..::H3nry Design::.. Tanio, szybko, solidnie *
*Do wyboru 2 opcje

Awatar użytkownika
feriar
Posty: 814
Rejestracja: 15 sty 2014, 17:29
Lokalizacja: Jelenia Góra

Re: pronterface sterowanie predkoscia druku podczas drukowa

Postautor: feriar » 12 sie 2014, 20:02

Jak zbudować drukarkę 3D, kalibracja drukarki 3D od podstaw, rozwiązywanie problemów z drukiem, Recenzje, Liczne poradniki i Kursy z zakresu programowania i tworzenia urządzeń znajdziesz na mojej stronie http://feriar-lab.pl ;) Zapraszam

Awatar użytkownika
Fabrykator.pl
Posty: 8759
Rejestracja: 06 mar 2012, 20:07
Lokalizacja: Darłowo
Kontaktowanie:

Re: pronterface sterowanie predkoscia druku podczas drukowa

Postautor: Fabrykator.pl » 12 sie 2014, 20:18

H3nry pisze:Podepnę się do tematu :)
Czy jest dostępna cała lista komend G-cod wykorzystywanych w naszych drukarkach?


Tak, w firmware w pierwszej zakładce :) Masz wypisane komendy jakie obsługuje wgrany firmware.


Wróć do „Hosty”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość