3novatica Repetier Host 1.0.6 dla GATE/Flexa

Awatar użytkownika
laber
Posty: 181
Rejestracja: 01 lip 2013, 0:51
Lokalizacja: Wrocław

Re: Repetier host 3novatica dla GATE

Postautor: laber » 30 sie 2014, 13:25

Program bardzo fajny ! polecam, chodź nie wszystko jest przetłumaczone na język polski, brakuje tutaj przykładowo ile zużyta energii elektrycznej w wattach i kWh zamiast procentowe. Nie ma sensu procentowo pokazywać ponieważ są to zbędne dane.

Co do wypełnienia bryły, czy jest tutaj wybór jak ją ma wypełnić ?
Pozdrawiam.

Awatar użytkownika
Fabrykator.pl
Posty: 8756
Rejestracja: 06 mar 2012, 20:07
Lokalizacja: Darłowo
Kontaktowanie:

Re: Repetier host 3novatica dla GATE

Postautor: Fabrykator.pl » 30 sie 2014, 14:55

Chodzi o % czy sposób generowania? Bo jeśli o % to robisz suwakiem w zakładce "Slicer" --> Gęstość Wypełnienia

Awatar użytkownika
Fabrykator.pl
Posty: 8756
Rejestracja: 06 mar 2012, 20:07
Lokalizacja: Darłowo
Kontaktowanie:

Re: Repetier host 3novatica dla GATE

Postautor: Fabrykator.pl » 11 wrz 2014, 8:56

Nowa wersja 1.0.4 do pobrania (aktualizacja linku w pierwszym wpisie). Poprawiono między innymi błędne komunikaty podczas ładowania modeli na platformę

Radek_Zet
Posty: 39
Rejestracja: 24 lut 2014, 12:25

Re: Repetier host 3novatica dla GATE

Postautor: Radek_Zet » 11 wrz 2014, 15:16

nie działa link

Awatar użytkownika
Fabrykator.pl
Posty: 8756
Rejestracja: 06 mar 2012, 20:07
Lokalizacja: Darłowo
Kontaktowanie:

Re: Repetier host 3novatica dla GATE

Postautor: Fabrykator.pl » 11 wrz 2014, 16:16

Powinno już śmigać, poprawiłem

gaaancar
Posty: 116
Rejestracja: 14 mar 2013, 11:28

Re: Repetier host 3novatica dla GATE

Postautor: gaaancar » 28 wrz 2014, 19:39

Witam,

aktualnie chcialem wydrukowac z karty sd plik, i tak jak w komunikacie wlaczyla mi sie glowica?

UWAGA! W przypadku współpracy z elektroniką Unique One podczas ładowania pliku na SD przez USB aktywuje się grzanie na głowicy. Aktualnie problem analizujemy, więc chwilowo nie polecam tego roaziązania


jest to jakieś groźne i niebezpieczne ?:>

Awatar użytkownika
Fabrykator.pl
Posty: 8756
Rejestracja: 06 mar 2012, 20:07
Lokalizacja: Darłowo
Kontaktowanie:

Re: Repetier host 3novatica dla GATE

Postautor: Fabrykator.pl » 28 wrz 2014, 19:55

Jest to groźne, bo głowica nie jest kontrolowana i tak długo jak ładuje się plik tak cały czas głowica grzana jest pełną mocą.

Można to obejść (ale bez lutowania się nie da) i trzeba przepinować pin wyjścia na grzałkę na inny wolny sygnał (sprawdziłem i działa - można ładować pliki na SD bez aktywowania się grzania głowicy).

gaaancar
Posty: 116
Rejestracja: 14 mar 2013, 11:28

Re: Repetier host 3novatica dla GATE

Postautor: gaaancar » 29 wrz 2014, 10:52

A jakby tak wygenerować Gcode, skopiować go na karte SD, a nastepnie z karty wybrać i wystartować to chyba będzie też działać?;)


gaaancar
Posty: 116
Rejestracja: 14 mar 2013, 11:28

Re: Repetier host 3novatica dla GATE

Postautor: gaaancar » 29 wrz 2014, 13:44

A tak jeszcze jedno dla całkowitej pewności, to jak mam na karcie pliczek, załaduje go, nagrzeje stół i głowice, to kiedy mogę odpiąć kabelek? po naciśnięciu drukuj ?


Wróć do „Hosty”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość