CraftWare - Host i slicer w jednym

Awatar użytkownika
syntetyczny
Posty: 2390
Rejestracja: 08 lut 2013, 23:26
Lokalizacja: Elbląg
Kontaktowanie:

Re: CraftWare - Host i slicer w jednym

Postautor: syntetyczny » 31 lip 2014, 15:21

Skoro mają własny soft to pewnie i mają komunikację w strumieniu, więc COM,a nie uświadczysz.
eppure si muove
sklep z akcesoriami RepRap http://www.byq3d.eu

valoos
Posty: 63
Rejestracja: 16 lut 2014, 18:22
Lokalizacja: Wielkopolska okolice Poznania

Re: CraftWare - Host i slicer w jednym

Postautor: valoos » 01 sie 2014, 15:50

Ja tam jestem jeszcze świeżakiem, ale i tak od początku wszystko z karty drukowałem (Tantillus na sangu). Slicer mi się podoba, bo w końcu ktoś wpadł na pomysł wizualizacji parametrów - teraz nie sposób błędnie zinterpretować danej "nastawy". Pierwsze (na razie proste) wydruki już robiłem i jest spoko. W opisie możliwości napisali, że jest możliwość edycji, kopiowania i wklejania gcode'u - ktoś wie jak przejść do edycji/kopiowania/wklejania? W tej chwili mogę tylko podglądać gcode z aktualnej pozycji "wirtualnej głowicy".

Awatar użytkownika
FlameRunner
Posty: 1271
Rejestracja: 23 mar 2013, 22:02
Lokalizacja: Olsztyn
Kontaktowanie:

Re: CraftWare - Host i slicer w jednym

Postautor: FlameRunner » 01 sie 2014, 16:12

Niesamowicie szybki ten slicer.
Wizualizacja wpływu poszczególnych opcji jest świetna.

Teraz pytanie zasadnicze: ktoś już coś wydrukował z g-code wygenerowanego przez ten soft? Jaka jest jakość wydruku?

Deez3443
Posty: 31
Rejestracja: 03 sty 2013, 18:51

Re: CraftWare - Host i slicer w jednym

Postautor: Deez3443 » 02 sie 2014, 17:22

Pierwsze wrażenie bardzo dobre, ładna szata graficzna i czytelne opcje, lecz nie mam pojęcia jak załadować jakąś STLk ..... mógł by ktoś wytłumaczyć? :oops:

wiesioo
Posty: 118
Rejestracja: 05 kwie 2013, 17:23
Lokalizacja: Gdańsk

Re: CraftWare - Host i slicer w jednym

Postautor: wiesioo » 02 sie 2014, 18:04

przeciągnij plik z folderu do programu i tyle

Awatar użytkownika
malyhenio1
Posty: 424
Rejestracja: 28 sty 2014, 18:43

Re: CraftWare - Host i slicer w jednym

Postautor: malyhenio1 » 02 sie 2014, 18:31

Po prostu Add.

Deez3443
Posty: 31
Rejestracja: 03 sty 2013, 18:51

Re: CraftWare - Host i slicer w jednym

Postautor: Deez3443 » 02 sie 2014, 18:52

No tak... Czemu próbowałem to zrobić opcją "Open"? :lol:

valoos
Posty: 63
Rejestracja: 16 lut 2014, 18:22
Lokalizacja: Wielkopolska okolice Poznania

Re: CraftWare - Host i slicer w jednym

Postautor: valoos » 02 sie 2014, 22:52

Walczę i walczę. W wersji 1.04 nie działa funkcja "Start every layer at" - zawsze jest random i d*#a.
Sprawdziłem 1.03 - zapamiętuje to ustawienie i nawet chyba się go trzyma.

valoos
Posty: 63
Rejestracja: 16 lut 2014, 18:22
Lokalizacja: Wielkopolska okolice Poznania

Re: CraftWare - Host i slicer w jednym

Postautor: valoos » 04 sie 2014, 12:31

Jest jeszcze jedna dziwna cecha tego slicera - po wrzuceniu do zmielenia kilku rozmieszczonych kopii jednego elementu lubi sobie, dosyć nieregularnie pomiędzy jednym a drugim elementem przeskoczyć przez X0 Y0

Awatar użytkownika
SWJ
Posty: 2868
Rejestracja: 19 sie 2013, 21:40
Lokalizacja: Poznań

Re: CraftWare - Host i slicer w jednym

Postautor: SWJ » 04 sie 2014, 15:31

to może takie uwagi zaraportować do twórców :-)

Help us test it out

CraftWare is currently in the Beta stage, so feel free to download it and let us know what you think!
// Jarek

=========

... nie tylko drukowanie..


Wróć do „Hosty”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość