CraftWare - Host i slicer w jednym

Awatar użytkownika
Fabrykator.pl
Posty: 8759
Rejestracja: 06 mar 2012, 20:07
Lokalizacja: Darłowo
Kontaktowanie:

CraftWare - Host i slicer w jednym

Postautor: Fabrykator.pl » 30 lip 2014, 20:01

Wykopałem to dzisiaj - jeszcze nie sprawdzałem.
http://www.craftunique.com/craftware

Z tego co widać na screenshotach i video to ciekawy support generuje i fajnie (wizualnie) przedstawiona jest zmiana parametrów wydruku
http://www.youtube.com/watch?v=dv_WxUm1JC8

----- po chwili

Instalacja i konfiguracja przeszła bezboleśnie, jedynie przy okienku "build volume" coś się krzaczy i nie widać parametrów. Na przykładowym modelu jaki załadowałem fajnie wygenerował podpory i ciekawie wygląda wizualka po cięciu. Slicer bardzo szybki

wiesioo
Posty: 118
Rejestracja: 05 kwie 2013, 17:23
Lokalizacja: Gdańsk

Re: CraftWare - Host i slicer w jednym

Postautor: wiesioo » 30 lip 2014, 20:26

fajnie generuje podpory które można dodac albo usunąć
i do tego strasznie szybko działa
DZIĘKI :git:

Awatar użytkownika
Fabrykator.pl
Posty: 8759
Rejestracja: 06 mar 2012, 20:07
Lokalizacja: Darłowo
Kontaktowanie:

Re: CraftWare - Host i slicer w jednym

Postautor: Fabrykator.pl » 30 lip 2014, 20:35

Jeśli wystąpią problemy z połączeniem, to zawsze można wyeksportować gcode i w Pronterface wczytać

wiesioo
Posty: 118
Rejestracja: 05 kwie 2013, 17:23
Lokalizacja: Gdańsk

Re: CraftWare - Host i slicer w jednym

Postautor: wiesioo » 30 lip 2014, 20:43

albo wrzucić na karte !

Awatar użytkownika
syntetyczny
Posty: 2390
Rejestracja: 08 lut 2013, 23:26
Lokalizacja: Elbląg
Kontaktowanie:

Re: CraftWare - Host i slicer w jednym

Postautor: syntetyczny » 30 lip 2014, 21:12

Fajną drukarkę zrobili Ci Węgrzy, fajny soft. Fajnie;) A i nazwa unique craft najprawdopodobniej zobowiązuje :git:
eppure si muove
sklep z akcesoriami RepRap http://www.byq3d.eu

Awatar użytkownika
g4ever
Posty: 801
Rejestracja: 06 gru 2013, 13:20
Lokalizacja: Kęty
Kontaktowanie:

Re: CraftWare - Host i slicer w jednym

Postautor: g4ever » 30 lip 2014, 21:40

a mi ten soft moja Winda wywala i nie da się tego uruchomić :(

wiesioo
Posty: 118
Rejestracja: 05 kwie 2013, 17:23
Lokalizacja: Gdańsk

Re: CraftWare - Host i slicer w jednym

Postautor: wiesioo » 30 lip 2014, 21:57

Windows 7 and above !
jakiego masz windowsa ?? u mnie na 7 64 bity poszło bez problemu

Awatar użytkownika
g4ever
Posty: 801
Rejestracja: 06 gru 2013, 13:20
Lokalizacja: Kęty
Kontaktowanie:

Re: CraftWare - Host i slicer w jednym

Postautor: g4ever » 30 lip 2014, 22:01

wiesioo pisze:Windows 7 and above !
jakiego masz windowsa ?? u mnie na 7 64 bity poszło bez problemu


7mke pro 32 bit

Awatar użytkownika
Fabrykator.pl
Posty: 8759
Rejestracja: 06 mar 2012, 20:07
Lokalizacja: Darłowo
Kontaktowanie:

Re: CraftWare - Host i slicer w jednym

Postautor: Fabrykator.pl » 30 lip 2014, 23:08

U mnie też 7 i 64bit i poszło bez problemów

Awatar użytkownika
malyhenio1
Posty: 424
Rejestracja: 28 sty 2014, 18:43

Re: CraftWare - Host i slicer w jednym

Postautor: malyhenio1 » 31 lip 2014, 15:14

Na 32 b zadziałał,tylko nie moge się doszukać ustawień com.


Wróć do „Hosty”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość