"Zamontuj kartę"

maciejos306
Posty: 5
Rejestracja: 13 mar 2017, 16:59

"Zamontuj kartę"

Postautor: maciejos306 » 13 mar 2017, 17:07

Proszę o pomoc...

Gate 2.0

Wsadziłem kartę SD do drukarki i wybrałem opcję zamontuj kartę drukarka się zawiesiła, USB przestało czytać itp, Wyłączyłem ją z sieci i dalej to samo, na płytce przycisk i wszystko wróciło do normy.....
Teraz bez kart sd wybieram opcję zamontyj system się wiesza, off-on i działa....... Gdy wsadzę kartę i zamontuj wiesza się off-on tylko jest przywitanie i nie działa dalej... muszę znowu włąćzyć bez SD

Yorg 68
Posty: 102
Rejestracja: 10 kwie 2016, 13:15
Lokalizacja: Myślenice

Re: "Zamontuj kartę"

Postautor: Yorg 68 » 13 mar 2017, 18:33

A próbowałeś z inną kartą?
Czasem się takie kwiatuszki zdarzają że karta działa w jednym urządzeniu
a w innym nie chce :(
Drukuję... bo lubię
Jerzy

maciejos306
Posty: 5
Rejestracja: 13 mar 2017, 16:59

Re: "Zamontuj kartę"

Postautor: maciejos306 » 13 mar 2017, 18:36

Próbowałem z innymi kartami ... Dostałem kartę z 3Novatica razem z drukarką i wszystko działało.
Problem właśnie chyba nie leży w karcie bo gdy wybieram opcję zamontuj kartę (nawet bez karty) czy z repetiera hodt czy na drukarci- momentalnie się wiesza ;/

Awatar użytkownika
icefresz
Posty: 199
Rejestracja: 04 gru 2013, 19:48
Lokalizacja: Olsztyn

Re: "Zamontuj kartę"

Postautor: icefresz » 13 mar 2017, 19:54

Reset :) ponownie wgraj firmware
http://www.czarter-jeziorak.pl Czarter Jachtów na Jeziorze Jeziorak
http://www.kulinarny-blog.pl Kulinarny blog
http://www.przystanpluski.pl Przystań Pluski

maciejos306
Posty: 5
Rejestracja: 13 mar 2017, 16:59

Re: "Zamontuj kartę"

Postautor: maciejos306 » 13 mar 2017, 22:49

icefresz pisze:Reset :) ponownie wgraj firmware





Mam taki problem że nie ma softa nigdzie do gate 2.0 a do tego serwisu nie potrafię się dodzwonić ...
Kolejny problem taki że Flip nie widzi tej karty ;/

Awatar użytkownika
tom4cad
Posty: 556
Rejestracja: 10 mar 2013, 18:23
Lokalizacja: Wrocław
Kontaktowanie:

Re: "Zamontuj kartę"

Postautor: tom4cad » 13 mar 2017, 23:18

U mnie od zawsze mam zwiechę jak dam zamontuj kartę, gdy nie ma karty w czytniku.
TDI-CAD Filamenty Wrocław Sklep
http://TDI-CAD.PL

Moje projekty na thingiverse:
http://www.thingiverse.com/tom4cad/designs

maciejos306
Posty: 5
Rejestracja: 13 mar 2017, 16:59

Re: "Zamontuj kartę"

Postautor: maciejos306 » 14 mar 2017, 11:34

tom4cad pisze:U mnie od zawsze mam zwiechę jak dam zamontuj kartę, gdy nie ma karty w czytniku.




No właśnie, ja teraz mam nawet z kartą zawieszkę i dopóty nie wyciągnę karty to drukarka nie działa.

maciejos306
Posty: 5
Rejestracja: 13 mar 2017, 16:59

Re: "Zamontuj kartę"

Postautor: maciejos306 » 23 mar 2017, 20:33

Ok. Udało się nowy soft i wszystko działa XD :)


Wróć do „Repetier Firmware”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość