Nowa elektronika MKS SBase V 1.2

Awatar użytkownika
Fabrykator.pl
Posty: 8759
Rejestracja: 06 mar 2012, 20:07
Lokalizacja: Darłowo
Kontaktowanie:

Re: Nowa elektronika MKS SBase V 1.2

Postautor: Fabrykator.pl » 24 mar 2016, 9:18

:git:
Dzięki za info, że wszystko jest z nią ok.

Poszło zamówienie na elektronikę, wyświetlacz dotykowy V1.2 i moduł WiFi

Awatar użytkownika
kostek
Posty: 54
Rejestracja: 07 mar 2013, 15:23

Re: Nowa elektronika MKS Base V 1.2

Postautor: kostek » 09 kwie 2016, 12:24

Wyświetlacz też mam , przez pomyłkę chińczyka .Zamówiłem drugą elektronikę , w paczce był wyświetlacz .
Wysłałem fotografie tego co przysłał , dość szybko dostałem właściwą elektronikę .
Wyświetlacz mi się spodobał , napisałem do chińczyka ze zapłacę zamiast odsyłać . Tydzień temu.
Nie odpowiedział.
Wyświetlacz ma jeden błąd .Ikonka do zmiany języka nic nie zmienia .Trzeba zmienić oprogramowanie na angielską wersję.
Ale ikonki są na tyle czytelne ze z chińskimi napisami też można używać.

Awatar użytkownika
Fabrykator.pl
Posty: 8759
Rejestracja: 06 mar 2012, 20:07
Lokalizacja: Darłowo
Kontaktowanie:

Re: Nowa elektronika MKS Base V 1.2

Postautor: Fabrykator.pl » 09 kwie 2016, 12:27

Tak, od reki wgrałem oprogramowanie anglojęzyczne. Mam cały zestaw u siebie. Ciekawi mnie jeden opis przy wyświetlaczu - możliwość wznowienia wydruku po zaniku zasilania, od punktu w którym nastąpiła awaria :twisted:

Awatar użytkownika
kostek
Posty: 54
Rejestracja: 07 mar 2013, 15:23

Re: Nowa elektronika MKS Base V 1.2

Postautor: kostek » 11 kwie 2016, 14:58

Wygląda na to że można wznowić wydruk.Po ponownym włączeniu zasilania X i Y jadą na zero stół opuszcza
się o parę centymetrów.Trzeba ręcznie uruchomić kontynuacje drukowania i po nagrzaniu stołu druk zaczyna się od miejsca przerwania.
Sprawdziłem na sucho bez filnamentu bo mój stół opada po wyłączeniu zasilania i nie wróci w Z na pozycję .Do tej pory
to mi nie przeszkadzało , teraz trzeba będzie zmienić bo u mnie są częste wyłączenia.
Do tej pory nie znalazłem ustawień dla wstępnego podgrzania stołu i dyszy.Domyślnie jest 50/180 .Ustawienia z configu płyty głównej nie przepisują się do
wyświetlacza.

Awatar użytkownika
Fabrykator.pl
Posty: 8759
Rejestracja: 06 mar 2012, 20:07
Lokalizacja: Darłowo
Kontaktowanie:

Re: Nowa elektronika MKS Base V 1.2

Postautor: Fabrykator.pl » 11 kwie 2016, 15:29

Zerknę do niego z rańca z ciekawości pod kątem nastaw.

Awatar użytkownika
kostek
Posty: 54
Rejestracja: 07 mar 2013, 15:23

Re: Nowa elektronika MKS Base V 1.2

Postautor: kostek » 14 kwie 2016, 22:26

Chyba nie będzie pociechy z tego wyświetlacza .Co parę minut "zamyśla się'" , drukarka zatrzymuję się na pół minuty.
Zdarzyło się też dwukrotna totalna zawiecha i zepsucie drukowanego detalu.

Awatar użytkownika
Fabrykator.pl
Posty: 8759
Rejestracja: 06 mar 2012, 20:07
Lokalizacja: Darłowo
Kontaktowanie:

Re: Nowa elektronika MKS Base V 1.2

Postautor: Fabrykator.pl » 15 kwie 2016, 6:53

A wydruk puszczasz z SD w wyświetlaczu czy z kompa?

Awatar użytkownika
kostek
Posty: 54
Rejestracja: 07 mar 2013, 15:23

Re: Nowa elektronika MKS Base V 1.2

Postautor: kostek » 18 kwie 2016, 8:33

Drukuje z SD wyświetlacza .Na starym nie ma żadnych problemów.


Wróć do „Elektroniki 32-bitowe”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości