problem reprifab i300

Konstrukcja i3 oraz podobne, bazujące na niej drukarki
jędrek
Posty: 4
Rejestracja: 26 lip 2017, 16:13

problem reprifab i300

Postautor: jędrek » 26 lip 2017, 17:27

Witam, po skalibrowaniu drukarki pierwsza warstwa pierwszego wydruku była wydrukowana bobrze, następna ok. 1 mm. przesunięta do przodu, kolejna o kolejne 1 mm. i tak do końca wydruku. Czy ktoś z szanownych kolegów wie jak temu zaradzić?

zdzban
Posty: 677
Rejestracja: 19 lis 2014, 22:14
Lokalizacja: śląsk-Myszków
Kontaktowanie:

Re: problem reprifab i300

Postautor: zdzban » 26 lip 2017, 23:11

może jakieś zdjecia byś wysłał, bo to tylko zgadywanie
może oś Z nie jest prostopadle do stołu
Pozdrawiam Feniks-3D - części reprap

AmnAmios
Posty: 7
Rejestracja: 08 sty 2017, 10:43

Re: problem reprifab i300

Postautor: AmnAmios » 27 lip 2017, 12:48

jędrek pisze:Witam, po skalibrowaniu drukarki pierwsza warstwa pierwszego wydruku była wydrukowana bobrze, następna ok. 1 mm. przesunięta do przodu, kolejna o kolejne 1 mm. i tak do końca wydruku. Czy ktoś z szanownych kolegów wie jak temu zaradzić?


Najpierw bym sprawdził, czy elementy odpoweidzialne za ruch w osi, w której jest taki problem, są dobrze przykręcone. Może coś
kręci się w jedną stronę, a z powrotem ulega lekkiemu poślizgowi.

Potem bym sprawdził, czy cały ekstruder jest dobrze skręcony czy nie przesuwa się co jedną warstwę.

Pozdrawiam

jędrek
Posty: 4
Rejestracja: 26 lip 2017, 16:13

Re: problem reprifab i300

Postautor: jędrek » 27 lip 2017, 18:26

Prosiliście o zdjęcia.
Załączniki
WIN_20170727_182109.JPG
WIN_20170727_182116.JPG

zdzban
Posty: 677
Rejestracja: 19 lis 2014, 22:14
Lokalizacja: śląsk-Myszków
Kontaktowanie:

Re: problem reprifab i300

Postautor: zdzban » 28 lip 2017, 9:25

chodziło mi o zdjęcia wydruku z zaznaczeniem gdzie jest problem.
Sprawdziłeś prostopadłość?
Masz głowice Peek?
chyba to mój wyrób :D
Pozdrawiam Feniks-3D - części reprap

jędrek
Posty: 4
Rejestracja: 26 lip 2017, 16:13

Re: problem reprifab i300

Postautor: jędrek » 30 lip 2017, 17:42

Już działa. Bardzo dziękuje za pomoc. Tak mam głowicę Peek.

jenniferbrownz
Posty: 1
Rejestracja: 15 lis 2017, 15:09
Lokalizacja: 15 St Margarets Lane New York, NY

Re: problem reprifab i300

Postautor: jenniferbrownz » 15 lis 2017, 15:15

może jakieś zdjecia byś wysłał, bo to tylko zgadywanie... Tak mam głowicę Peek.
soundcloud to mp3 converter, KissManga read manga online


Wróć do „Prusa i3”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości