Unique One rev. B - schemat podłączenia
Re: Unique One rev. B - schemat podłączenia
A powinno być włączone już w MARLINIE. A jak nie to pisz a się ustawi jak nie wiesz jak.
Witam,
Mam pytanko odnośnie podłączenia 24v, można podłączyć bezpośrednio do płytki? czy logikę 12v i resztę 24v?
Mam pytanko odnośnie podłączenia 24v, można podłączyć bezpośrednio do płytki? czy logikę 12v i resztę 24v?
powinno działać z marszu jakkolwiek zazwyczaj należy podregulować pokrętłami na płycie dla uzyskania odpowiedniej jakości obrazu
____
A wszystko Cokolwiek czynicie, z duszy czyńcie, jak dla Pana, nie dla ludzi, świadomi,
że od Pana otrzymacie zapłatę w dziedzictwie, bowiem Panu, Chrystusowi, służycie. Kol 3,23-24
A wszystko Cokolwiek czynicie, z duszy czyńcie, jak dla Pana, nie dla ludzi, świadomi,
że od Pana otrzymacie zapłatę w dziedzictwie, bowiem Panu, Chrystusowi, służycie. Kol 3,23-24
Mam moduł Bluetooth HC-06, ustawiony na 115200 bps.
Co jescze trzeba zrobić aby podłączyć go do Gate (Repetier Firmware .92.2 - "Miś")?
[na razie brak komunikacji z drukarką po podłączeniu do złącza BT w elektronice]
Konfigurator Repetiera .92.3 chciałby dopisać:
#define BLUETOOTH_SERIAL 1
#define BLUETOOTH_BAUD 115200
znaczenie pierwszego wyrazu nie jest dla mnie jasne...
Co jescze trzeba zrobić aby podłączyć go do Gate (Repetier Firmware .92.2 - "Miś")?
[na razie brak komunikacji z drukarką po podłączeniu do złącza BT w elektronice]
Konfigurator Repetiera .92.3 chciałby dopisać:
#define BLUETOOTH_SERIAL 1
#define BLUETOOTH_BAUD 115200
znaczenie pierwszego wyrazu nie jest dla mnie jasne...
Do gate nie da się podłączyć BT.
Ta elektronika tego nie obsługuje.
Ta elektronika tego nie obsługuje.
- Fabrykator.pl
- Kontaktowanie:
Miś, można podłączyć BT. Jest do tego nawet wyprowadzone złącze. Testowane było z Marlinem wieki temu. Niestety na Repetierze tego nie uruchomiłem. Jest na forum temat kolegi Gigabajcior z opisem.
viewtopic.php?f=71&t=2859&hilit=unique+one+bluetooth
[youtube]680nyY2Wvpg[/youtube]
viewtopic.php?f=71&t=2859&hilit=unique+one+bluetooth
[youtube]680nyY2Wvpg[/youtube]
A widzisz. Z Marlinem. A repetier używa zewnętrznej biblioteki USB i nie jestem pewien czy da się to razem pogodzić (nigdy nie używałem AT90USB...).
Jak do tej elektroniki podłączyć wyświetlacz?
frog pisze:Jak do tej elektroniki podłączyć wyświetlacz?
dedykowany - pod slot LCD - 1 kabel wpinasz (zazwyczaj doregulowujesz kontrast) i działa
jeśli robisz sam patrz tutaj viewtopic.php?f=65&t=4034
____
Mam niededykowany i po to potrzebuję rozpiskę pinów, a najlepiej schemat.
Na płytce są opisane piny w stylu RS, D4 itp ale to będzie podłączone inaczej, bo tak mi pasuje bez przeróbek. Zmienić trzeba tylko numerację pinów.
Na płytce są opisane piny w stylu RS, D4 itp ale to będzie podłączone inaczej, bo tak mi pasuje bez przeróbek. Zmienić trzeba tylko numerację pinów.