Jak zaprogramować Unique One rev. A?

wiesioo
Posty: 118
Rejestracja: 05 kwie 2013, 17:23
Lokalizacja: Gdańsk

Re: Jak zaprogramować Unique One rev. A?

Postautor: wiesioo » 09 sty 2015, 17:21

arduino 1.0 plus załącznik w postaci teensduino
na nowszych wersjach arduino miałem problemy jak ty plus do tego teensduino 1.13 < jeszcze większe problemy

niemoge wrzucić pliku bo wazy 3 MB ale szukaj starszej wersji teensduino

Awatar użytkownika
Fabrykator.pl
Posty: 8759
Rejestracja: 06 mar 2012, 20:07
Lokalizacja: Darłowo
Kontaktowanie:

Re: Jak zaprogramować Unique One rev. A?

Postautor: Fabrykator.pl » 09 sty 2015, 17:21

Tak, Teensyduino - poprawiłem. Uruchom instalator jako administrator (prawy przycisk myszy w windowsie). Wskaż folder Arduino.

Awatar użytkownika
marek91
Posty: 669
Rejestracja: 20 sty 2013, 21:57
Lokalizacja: Mikołów
Kontaktowanie:

Re: Jak zaprogramować Unique One rev. A?

Postautor: marek91 » 09 sty 2015, 17:42

Arduino mam w troszkę nowszej wersji, spróbuje w poniedziałek wgrać 1.0 i zobaczymy

Awatar użytkownika
marek91
Posty: 669
Rejestracja: 20 sty 2013, 21:57
Lokalizacja: Mikołów
Kontaktowanie:

Re: Jak zaprogramować Unique One rev. A?

Postautor: marek91 » 12 sty 2015, 13:16

Na arduino 1.0 wszystko poszło bez problemu, mam jeszcze pytanie co do samej płytki Unique One A, rozumiem że z tą płytką nie stosuje się przekaźnika do zasilania stołu tylko podpinamy do płytki bezpośrednio stół i zasilacz? Przynajmniej tak zrozumiałem po opisach na płytce ;)

Awatar użytkownika
Fabrykator.pl
Posty: 8759
Rejestracja: 06 mar 2012, 20:07
Lokalizacja: Darłowo
Kontaktowanie:

Re: Jak zaprogramować Unique One rev. A?

Postautor: Fabrykator.pl » 12 sty 2015, 13:25

W przypadku Unique One rev. A nie potrzebujesz przekaźnika, gdyż wpinasz zasilanie stołu w osobnej wtyczce. W Sunbeam która miałeś wcześniej trzeba było zastosować przekaźnik aby wykorzystać drugą linię zasilacza.

Awatar użytkownika
marek91
Posty: 669
Rejestracja: 20 sty 2013, 21:57
Lokalizacja: Mikołów
Kontaktowanie:

Re: Jak zaprogramować Unique One rev. A?

Postautor: marek91 » 12 sty 2015, 13:26

Tak też myślałem, zaraz to przerobię :git:
Dzięki :D

bartekp
Posty: 2
Rejestracja: 16 wrz 2016, 14:28

Re: Jak zaprogramować Unique One rev. A?

Postautor: bartekp » 14 gru 2016, 22:36

Czy jest jakas mozliwosc xloaderem to wżucic do tego scierwa ten hex?? nazwe tej plytki to nawet trudno sie wpisuje w google


Wróć do „Unique One”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości