export modeli z gier

O programach i dodatkach do nich
Fabbdea
Posty: 16
Rejestracja: 01 kwie 2013, 8:49
Lokalizacja: uk/canterbury
Kontaktowanie:

export modeli z gier

Postautor: Fabbdea » 17 maja 2013, 13:53

widzielem ze tos wyciagnal modele statkow z eve online
czy mozecie mi powiedziec jak wyciagnac 3D modele a ponizszych gier?

arma 2/day Z
war Z
guilds wars
mass effect

chodzi mi czy jest to mozliwe i w jaki sposob to robic i jaki potrzebny do tego software jest
probowalem grzebac w armie ale bez rezeultatow

_Sew_
Posty: 1
Rejestracja: 02 kwie 2013, 21:27

Re: export modeli z gier

Postautor: _Sew_ » 17 maja 2013, 16:02

przeglądnij http://thefree3dmodels.com/ a może znajdziesz to czego szukasz
do obróbki i zamiany na STL polecam darmowy Blender

Fabbdea
Posty: 16
Rejestracja: 01 kwie 2013, 8:49
Lokalizacja: uk/canterbury
Kontaktowanie:

Re: export modeli z gier

Postautor: Fabbdea » 29 maja 2013, 13:34

dzieki super strona ale niestety modeli z arma 2 nieznalazlem

Awatar użytkownika
Kolo33
Posty: 548
Rejestracja: 21 lut 2013, 15:55
Lokalizacja: Krzysiek / Sosnowiec www.dddbot.pl
Kontaktowanie:

Re: export modeli z gier

Postautor: Kolo33 » 06 cze 2013, 1:37

podzielę się znaleziskiem wielkiej bazy modeli od budynków po postacie z gier.

Modele pobierasz jako skp (skechup) export do stl i drukujesz.

miłego wybierania :)

http://sketchup.google.com/3dwarehouse/ ... vstart=708
Pozdrawiam
Kolo

Laborabis
Posty: 26
Rejestracja: 16 kwie 2013, 10:27

Re: export modeli z gier

Postautor: Laborabis » 11 cze 2013, 19:06

... w jakim programie legalnie i darmowo wyeksportuję to do stl'a :?:

Awatar użytkownika
Kolo33
Posty: 548
Rejestracja: 21 lut 2013, 15:55
Lokalizacja: Krzysiek / Sosnowiec www.dddbot.pl
Kontaktowanie:

Re: export modeli z gier

Postautor: Kolo33 » 11 cze 2013, 22:39

W sketchup sciagnij dodatek export to stl i masz za free ;)

Link do pliku:

https://raw.github.com/SketchUp/sketchu ... -1.0.0.rbz


A to przyklad Falcon Millenium

Malowanko wydrukowanej większej wersji:
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek

Po sciagnieciu z tej bazy w sketchupie dodałem jedynie kilka dodatkowych elementów przerobiłem na stl i wydrukowałem.

Niestety nie wszystkie modele można wydrukowač trzeba najpierw wypełnić w środku. I tu pytanie ktoś wie jak wypełnić stl tak aby środek modelu nie był pusty?
Pozdrawiam
Kolo


Wróć do „Projektowanie 3D”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości