Moje quadro i moje problemy :/

Awatar użytkownika
Artu
Posty: 1628
Rejestracja: 13 sie 2014, 11:56
Lokalizacja: 52°38'25''N, 20°56'31''E

Re: Moje quadro i moje problemy :/

Postautor: Artu » 16 lip 2015, 8:18

Napiszę tak: jedna z lepszych, bowiem Naza rozleniwia. Ot podpinasz, krótka konfiguracja i wisi to jak siekierka na sznurku :mrgreen: Oczywiście, jeśli Naza będzie ożeniona z GPS-em :mrgreen: Pochwal się, jaką wersję Naza i gdzie Kupiłeś :roll:

Jeśli chodzi o Twoją konfigurację, to nie jest ona zła, i na razie bym nic nie zmieniał :git: Silniki A2212/13T przy zasilaniu 3S i śmigłach 10x4,5 mają jakieś 700g ciągu i pobór prądu max.15A, więc regulatory 20A starczą z dużym "zapasem". Daje to ponad 2500g ciągu statycznego, przy poborze prądu max.60A, a przy spokojnym lataniu jakieś 40A.
Pozdrawiam, Artur

olo2000pm
Posty: 913
Rejestracja: 26 kwie 2013, 20:44
Kontaktowanie:

Re: Moje quadro i moje problemy :/

Postautor: olo2000pm » 16 lip 2015, 8:18

Jeszcze jest apm.
Apm mini pro jest o tyle fajne, ze jest w szczelnej obudowie i ma wszystkie wyprowadzenia na pinach z przodu i z tylu quada.

CC3D to dla tych co już nalatali się pod kontrolą i kochają wolność :D

Awatar użytkownika
Artu
Posty: 1628
Rejestracja: 13 sie 2014, 11:56
Lokalizacja: 52°38'25''N, 20°56'31''E

Re: Moje quadro i moje problemy :/

Postautor: Artu » 16 lip 2015, 8:25

APM jest dla "dłubaczy", to znaczy dla tych, którym znudziło się latanie na predefiniowanych ustawieniach producenta :mrgreen:
Naza dla tych, którzy chcą po prostu podłączyć, i latać :git: I pomiędzy bajki należy włożyć sławetne "ucieczki", bowiem w 99,9% spowodowane one były indolencją użyszkodników :lol:
Pozdrawiam, Artur

olo2000pm
Posty: 913
Rejestracja: 26 kwie 2013, 20:44
Kontaktowanie:

Re: Moje quadro i moje problemy :/

Postautor: olo2000pm » 16 lip 2015, 8:49

Użyszkodnik...Artu rozbawiłeś mnie do łez :piwo:

Awatar użytkownika
Fabrykator.pl
Posty: 8759
Rejestracja: 06 mar 2012, 20:07
Lokalizacja: Darłowo
Kontaktowanie:

Re: Moje quadro i moje problemy :/

Postautor: Fabrykator.pl » 16 lip 2015, 9:45

Artu pisze:Pochwal się, jaką wersję Naza i gdzie Kupiłeś :roll:

...


Zaszalałem i kupiłem zestawik
http://www.aliexpress.com/snapshot/6785 ... 0392826535

Do tego regulatory
http://www.aliexpress.com/snapshot/6785 ... 0392836535

Awatar użytkownika
Artu
Posty: 1628
Rejestracja: 13 sie 2014, 11:56
Lokalizacja: 52°38'25''N, 20°56'31''E

Re: Moje quadro i moje problemy :/

Postautor: Artu » 16 lip 2015, 10:59


Ale Wiesz, że to wersja OPTO, czyli bez BEC-a :roll: Poza tym SimonK może mieć "problemy" przy "współpracy" z Naza...
Pozdrawiam, Artur


Awatar użytkownika
Artu
Posty: 1628
Rejestracja: 13 sie 2014, 11:56
Lokalizacja: 52°38'25''N, 20°56'31''E

Re: Moje quadro i moje problemy :/

Postautor: Artu » 16 lip 2015, 11:35

Gdzieś czytałem o problemach z synchronizacją impulsów pomiędzy Naza a regulatorami z softami SimonK i BlHeli... :roll:
Pozdrawiam, Artur



Wróć do „Forumowy kącik RC”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość