Problem z wydrukiem

Matias
Posty: 8
Rejestracja: 25 lut 2015, 11:28

Re: Problem z wydrukiem

Postautor: Matias » 25 lut 2015, 16:02

Ok spróbuje z tym drugim zasilaczem.Jaki polecacie zasilacz bo na stanie nie mam drugiego ?
Mój zasilacz:
http://zapodaj.net/3001f48346566.jpg.html

Awatar użytkownika
FlameRunner
Posty: 1271
Rejestracja: 23 mar 2013, 22:02
Lokalizacja: Olsztyn
Kontaktowanie:

Re: Problem z wydrukiem

Postautor: FlameRunner » 25 lut 2015, 16:12

O kurwa...
Ciesz się, że nie stało się nic naprawdę złego. Zasilacz masz dobry, ale stanowczo za słaby.

Kto tę drukarkę budował?

Jak jest zrobione grzanie stołu?

Awatar użytkownika
SWJ
Posty: 2868
Rejestracja: 19 sie 2013, 21:40
Lokalizacja: Poznań

Re: Problem z wydrukiem

Postautor: SWJ » 25 lut 2015, 16:21

lepiej niech zapoda fotki z natury okablowania... :-)
// Jarek

=========

... nie tylko drukowanie..

Awatar użytkownika
Artu
Posty: 1628
Rejestracja: 13 sie 2014, 11:56
Lokalizacja: 52°38'25''N, 20°56'31''E

Re: Problem z wydrukiem

Postautor: Artu » 25 lut 2015, 16:36

FlameRunner pisze:O kurwa...
Ciesz się, że nie stało się nic naprawdę złego. Zasilacz masz dobry, ale stanowczo za słaby.

Bez przesady, taki sam zasilacz jest w standardzie dodawany do 3novatica Gate :D
Pozdrawiam, Artur

michas75
Posty: 79
Rejestracja: 01 gru 2014, 18:04

Re: Problem z wydrukiem

Postautor: michas75 » 25 lut 2015, 17:12

No jest dodawany i co z tego, jak włączasz grzanie kiedy silniki nie pracują słychać jak wentylatory zwalniają więc raczej jest na styk, wypadało by zmienić na coś mocniejszego.

Awatar użytkownika
SWJ
Posty: 2868
Rejestracja: 19 sie 2013, 21:40
Lokalizacja: Poznań

Re: Problem z wydrukiem

Postautor: SWJ » 25 lut 2015, 17:26

dwa takie do ramps i spoko
// Jarek

=========

... nie tylko drukowanie..

Matias
Posty: 8
Rejestracja: 25 lut 2015, 11:28

Re: Problem z wydrukiem

Postautor: Matias » 25 lut 2015, 19:59

To była wina zasilacza mieliście rację, po podłączeniu drugiego drukuje elegancko cycuś glancuś piz...ka :D
Dzięki Panowie :piwo:

Awatar użytkownika
FlameRunner
Posty: 1271
Rejestracja: 23 mar 2013, 22:02
Lokalizacja: Olsztyn
Kontaktowanie:

Re: Problem z wydrukiem

Postautor: FlameRunner » 25 lut 2015, 20:42

SWJ pisze:lepiej niech zapoda fotki z natury okablowania... :-)

Może lepiej nie, chciałbym dziś spokojnie zasnąć... :bania:

Artu pisze:Bez przesady, taki sam zasilacz jest w standardzie dodawany do 3novatica Gate :D

Żaden argument, zwłaszcza w świetle istnienia zjawiska opisanego przez @michas75.

Awatar użytkownika
Miś
Posty: 625
Rejestracja: 14 sty 2015, 0:47
Lokalizacja: Bytom

Re: Problem z wydrukiem

Postautor: Miś » 26 lut 2015, 2:12

michas75 pisze:No jest dodawany i co z tego, jak włączasz grzanie kiedy silniki nie pracują słychać jak wentylatory zwalniają więc raczej jest na styk, wypadało by zmienić na coś mocniejszego.
To wcale nie znaczy że zasilacz jest na "styk" albo do kitu. Spadek napięcia na kablach (a tu są długie) plus przysiad zasilacza powoduje spadek o jakieś 0.5V. Dobrej elektronice nie robi to żadnej różnicy. A że zmienia się dźwięk wentylatorów... no cóż, spadek o 0.5V słychać i to mocno. Tyle że niczemu i nikomu to nie powinno przeszkadzać.

olo2000pm
Posty: 913
Rejestracja: 26 kwie 2013, 20:44
Kontaktowanie:

Re: Problem z wydrukiem

Postautor: olo2000pm » 26 lut 2015, 8:19

Niech kolega nie wprowadza ludzi w błąd.
Jeżeli elektronika do właściwej pracy wymaga 12V, to nie ma prawa spadać poniżej tej wartości.
Jak widać powodem jednak był za słaby zasilacz.


Wróć do „RepRap Prusa Mendel”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości