prus i3

oskar
Posty: 948
Rejestracja: 21 mar 2012, 18:44
Lokalizacja: Oskar, Lwówek Śląski

Re: prus i3

Postautor: oskar » 18 lut 2014, 21:50

Już tak go nie zniechęcajcie :) Kto z nas prusy nie miał... Była to najnowocześniejsza konstrukcja kiedyś:) Drukarka do drukowania jest OK. Krzysiek jak poszuka to pokaże jakie świetne wydruki można na tym uzyskać.

acc
Posty: 1762
Rejestracja: 12 cze 2012, 8:44

Re: prus i3

Postautor: acc » 18 lut 2014, 21:59

no ba - moja m90 powstała na prusie i do dziś wiernie drukuje :D
Pozdrawiam,
Adam

Awatar użytkownika
SWJ
Posty: 2868
Rejestracja: 19 sie 2013, 21:40
Lokalizacja: Poznań

Re: prus i3

Postautor: SWJ » 18 lut 2014, 22:05

u-design pisze:Na początek proponuję rozebrać i skleić "kropelką" - będzie trzymało lepiej niż nowe.


dokładnie .. + wkleić jakieś małe trójkącik wzmacniające .. i starczy na dwa tygodnie drukowania !!!
// Jarek

=========

... nie tylko drukowanie..

Awatar użytkownika
malyhenio1
Posty: 424
Rejestracja: 28 sty 2014, 18:43

Re: prus i3

Postautor: malyhenio1 » 18 lut 2014, 22:12

zastosuje się do porad Dzieki !!

Awatar użytkownika
Fabrykator.pl
Posty: 8759
Rejestracja: 06 mar 2012, 20:07
Lokalizacja: Darłowo
Kontaktowanie:

Re: prus i3

Postautor: Fabrykator.pl » 19 lut 2014, 8:09

Abs sklejony klejem cyjanoakrylowym posłuży długo. Trzymanie takiego kleju między warstwami będzie mocniejsze niż między warstwami nakładanymi przez głowicę i taka jest prawda.

Proponuję zrób też porządek z tą pajęczyną na drukarce. Porządek w elektryce = mniej awarii.

Działaj i czekamy na pierwsze wydruki :git:

Awatar użytkownika
mikun
Posty: 317
Rejestracja: 05 sty 2013, 19:32
Lokalizacja: Poznań

Re: prus i3

Postautor: mikun » 19 lut 2014, 8:54

Do kleju CA najlepiej używać przyśpieszacza (aktywatora) w sprayu działa błyskawicznie klej zamienia się w kamień :-) najlepszy jaki testowałem to ten

Obrazek

A klej, który wszędzie wchodzi (rzadki) to taki:

Obrazek

Reiju
Posty: 93
Rejestracja: 15 wrz 2013, 16:24

Re: prus i3

Postautor: Reiju » 09 mar 2014, 21:18

Ale po co przyśpieszacz do Cyjanoakrylu jak on sam schnie może 10sek?
No chyba że zalejemy od razu całą tubkę na element...

Awatar użytkownika
mikun
Posty: 317
Rejestracja: 05 sty 2013, 19:32
Lokalizacja: Poznań

Re: prus i3

Postautor: mikun » 09 mar 2014, 23:08

Gdyby sechł w 10 sekund nie byłoby przyśpieszaczy :-) W 10 sekund to może schnie wierzchnia warstwa kleju, nieraz używając różnych CA (od kropelki, superglue po jokera) bez przyśpieszacza przeklinałem że muszę trzymać kilka minut klejone elementy i nie zawsze klej zmieniał postać na stałą ;-)

Wylej sobie kropelkę "kropelki" czy innego CA i dotknij po 10 sekundach (a nawet 20) i zobacz czy jest taka twarda jak po przyśpieszaczu.


Wróć do „RepRap Prusa Mendel”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość