Krzaki na wyświetlaczu

Awatar użytkownika
BlazakoV
Posty: 1173
Rejestracja: 07 cze 2012, 15:17

Re: Krzaki na wyświetlaczu

Postautor: BlazakoV » 13 kwie 2013, 5:34

Tak na marginesie walka z zakłóceniami jest jak walka z wiatrakami
Sprzeciw. Ekranowane kable albo włożenie ich do profilu aluminiowego (w MendelMaxie) skutecznie rozwiązują problem zakłóceń.

martin
Posty: 202
Rejestracja: 28 lip 2012, 16:33
Lokalizacja: Słupsk

Re: Krzaki na wyświetlaczu

Postautor: martin » 13 kwie 2013, 23:07

BlazakoV pisze:
Tak na marginesie walka z zakłóceniami jest jak walka z wiatrakami
Sprzeciw. Ekranowane kable albo włożenie ich do profilu aluminiowego (w MendelMaxie) skutecznie rozwiązują problem zakłóceń.

Sprzeciw podtrzymany :D
To napiszę inaczej, zakłócenia to temat rzeka niejeden się w niej utopił ale są też inni co dopłynęli na drugi brzeg :bania:
Jeśli a oz­nacza szczęście, to a = x + y + z;
x - to pra­ca,
y - roz­rywki,
z - umiejętność trzy­mania języ­ka za zębami.

Reiju
Posty: 93
Rejestracja: 15 wrz 2013, 16:24

Re: Krzaki na wyświetlaczu

Postautor: Reiju » 26 gru 2013, 18:23

Ja mam lcd podłączony na kablach z taśmy od Stacji dyskietek (w taśmie od dysku twardego w 99% są jednożyłowe kabelki więc nie polecam tych taśm).
Drukarką przedrukowałem już 100h i tylko raz wysypał mi się wyświetlacz (długość kabli to około 20cm).

Awatar użytkownika
Kolo33
Posty: 548
Rejestracja: 21 lut 2013, 15:55
Lokalizacja: Krzysiek / Sosnowiec www.dddbot.pl
Kontaktowanie:

Re: Krzaki na wyświetlaczu

Postautor: Kolo33 » 15 mar 2014, 12:27

No i jak rozwiazaliscie krzaki na wyświetlaczu wyskakujace kiedy im sie che? U mnie jak wyjme sd to wyswietlacz wraca do normy a po pewnym czasie znowu wyskakuja krzaki az wyjme karte sd. :roll:

Mam ten smart controller

http://reprap.org/wiki/RepRapDiscount_Smart_Controller
Pozdrawiam
Kolo


Wróć do „Sanguinololu”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości