problem z softem ?

jack83
Posty: 33
Rejestracja: 25 sie 2013, 23:55

problem z softem ?

Postautor: jack83 » 26 kwie 2016, 12:41

Elektronika kos
Po wykonaniu autohome nie mozna przesunac silnikow za pomoca impulsatora
prrzed autohome jest to mozliwe
jaki moze byc powod takiego zachowania .....
stepstiki nowe i wyregulowane

oskar
Posty: 948
Rejestracja: 21 mar 2012, 18:44
Lokalizacja: Oskar, Lwówek Śląski

Re: problem z softem ?

Postautor: oskar » 26 kwie 2016, 13:10

Źle skonfigurowane kierunki silników lub kierunki bazowania lub jedno i drugie i nie wiadomo co jeszcze tak w ciemno wróżąc

jack83
Posty: 33
Rejestracja: 25 sie 2013, 23:55

Re: problem z softem ?

Postautor: jack83 » 26 kwie 2016, 13:40

przy autohome silniki dojezdzaja do krancowek , wiec kierunek silnikow jest ok .
po wykonaniu tej opcji nie mozna przesunac silnikow
na wyswietlaczu mozna ustawic pozycje ale silniki nie przesuwaja sie
po podlaczeniu zasilania lecz bez auto home mozna przesuwac silniki normalnie

jack83
Posty: 33
Rejestracja: 25 sie 2013, 23:55

Re: problem z softem ?

Postautor: jack83 » 27 kwie 2016, 10:25

Problem rozwiazany . uszkodzona krancowka osi z
Poniewaz nie byly podlaczone silniki osi z nie spradzalem tej osi i zalozylem ,z e wszystko jest ok
tymczasem byla uszkodzona krancowka .
po wymianie krancowki wszystko gra

Konesa
Posty: 1
Rejestracja: 02 lis 2017, 0:37

Re: problem z softem ?

Postautor: Konesa » 02 lis 2017, 0:40

U mnie to uszkodzenie podobnie się objawiało. Miałam pół roku temu identyczną zagwozdkę, szkoda że wtedy nie znałam jeszcze tego miejsca w Internecie.


Wróć do „Teensylu”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość