Awaryjny stop

Awatar użytkownika
Fabrykator.pl
Posty: 8759
Rejestracja: 06 mar 2012, 20:07
Lokalizacja: Darłowo
Kontaktowanie:

Re: Awaryjny stop

Postautor: Fabrykator.pl » 13 cze 2013, 13:21

Awaryjny do wydruku jest w Repetier Host - działa momentalnie. Przeważnie tego typu stop nie wymaga nagłego, gorączkowego kliknięcia w duży czerwony przycisk, więc można podejść ze spokojem. W teensylu mamy nieużywany port do krańcówki z wyciągniętym pinem. Domyslnie jest to właśnie do podłączenia przycisku awaryjnego, który działa programowo.

pantomas
Posty: 214
Rejestracja: 17 maja 2013, 18:41

Re: Awaryjny stop

Postautor: pantomas » 13 cze 2013, 14:20

Chodzi o złącze opisane "Z-stop"?

Awatar użytkownika
Fabrykator.pl
Posty: 8759
Rejestracja: 06 mar 2012, 20:07
Lokalizacja: Darłowo
Kontaktowanie:

Re: Awaryjny stop

Postautor: Fabrykator.pl » 13 cze 2013, 17:03

To zależy jak patrzeć ;) Ja ustawiłem piny licząc od USB i mam kolejno XYZ (krańcówki) i wolny E-Stop (czyli Emegrency ;))


Wróć do „Teensylu”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości