Sunbeam- podłączenie lcd i enkodera

Awatar użytkownika
Fabrykator.pl
Posty: 8759
Rejestracja: 06 mar 2012, 20:07
Lokalizacja: Darłowo
Kontaktowanie:

Re: Sunbeam- podłączenie lcd i enkodera

Postautor: Fabrykator.pl » 10 mar 2013, 10:09

Zrób fotkę tego co Ci się wyświetla

Mouse
Posty: 197
Rejestracja: 29 lis 2012, 12:38

Re: Sunbeam- podłączenie lcd i enkodera

Postautor: Mouse » 10 mar 2013, 11:17

Pstryk ;)
IMG_20130310_111246.jpg


Jeśli zostawię na chwilę, to automatycznie wraca do wskazań %, temperatury itp.

Mouse
Posty: 197
Rejestracja: 29 lis 2012, 12:38

Re: Sunbeam- podłączenie lcd i enkodera

Postautor: Mouse » 11 mar 2013, 20:15

@up: ktoś ma jakąś teorię?

Awatar użytkownika
mikun
Posty: 317
Rejestracja: 05 sty 2013, 19:32
Lokalizacja: Poznań

Re: Sunbeam- podłączenie lcd i enkodera

Postautor: mikun » 11 mar 2013, 20:55

Ja mam :-) bo miałem to samo jak walczyłem z czytnikiem kart SD i nic do dziś nie wymyśliłem - SD nie widzi, ale co do problemu powyżej - włączyłem flipa i bez podania pliku wcisnąłem RUN - chyba wczytał sobie same FF czy zera sam nie wiem ale po tym jak wgrałem na nowo skompilowany HEX wszystko ruszyło normalnie. Mam 2 zasilania 5V z zasilacza oraz z USB jak programuję to zasilacz wyłączam wszystko idzie z USB. Spróbuj może zadziała u mnie ruszyło.

Mouse
Posty: 197
Rejestracja: 29 lis 2012, 12:38

Re: Sunbeam- podłączenie lcd i enkodera

Postautor: Mouse » 11 mar 2013, 21:16

Pomogło ponowne wgranie HEX'a. Wniosek z tego taki, że podczas wgrywania musi być podpięty LCD + enkoder, żeby działało poprawnie :git:

Awatar użytkownika
mikun
Posty: 317
Rejestracja: 05 sty 2013, 19:32
Lokalizacja: Poznań

Re: Sunbeam- podłączenie lcd i enkodera

Postautor: mikun » 11 mar 2013, 21:27

Czy może tym samym tropem powinienem mieć kartę mikroSD w slocie podczas programowania żeby ją wykryło ? :D

Mouse
Posty: 197
Rejestracja: 29 lis 2012, 12:38

Re: Sunbeam- podłączenie lcd i enkodera

Postautor: Mouse » 11 mar 2013, 21:32

Może to w jakiś sposób inicjalizuje czytnik... Warto spróbować, mi to zajęło 5 minut ;)

oskar
Posty: 948
Rejestracja: 21 mar 2012, 18:44
Lokalizacja: Oskar, Lwówek Śląski

Re: Sunbeam- podłączenie lcd i enkodera

Postautor: oskar » 12 mar 2013, 23:24

Ja tam wgrywałem jak wszystko odłęczone było i u mnie działało.

Awatar użytkownika
mikun
Posty: 317
Rejestracja: 05 sty 2013, 19:32
Lokalizacja: Poznań

Re: Sunbeam- podłączenie lcd i enkodera

Postautor: mikun » 13 mar 2013, 9:09

Czy jest jakiś myk w arduino żeby na chwilę wgrać i sprawdzić czy działa czytnik kart? Chodzi mi tylko o to czy wszystko jest dobrze polutowane. Wcześniej czytałem że jeden z kolegów na forum wgrał do sunbeam programik który powodował miganie diody led na PCB. Nie chce mi się teraz wszystkiego wypinać i wysyłać do Krzyśka na przetestowanie, chyba nie jest to normalne że na 4 różnych kartach (różne firmy i pojemności) sunbeam nie widzi karty. Ma ktoś jakiś pomysł jak to przetestować?

Awatar użytkownika
Fabrykator.pl
Posty: 8759
Rejestracja: 06 mar 2012, 20:07
Lokalizacja: Darłowo
Kontaktowanie:

Re: Sunbeam- podłączenie lcd i enkodera

Postautor: Fabrykator.pl » 16 mar 2013, 22:38

Testowałeś z jakąś małą kartą 0.5-1gb?


Wróć do „Sunbeam”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości