Drukarka nie osiąga temperatury na stole

Jak rozpocząć, problemy, porady
Sami88
Posty: 275
Rejestracja: 02 lip 2014, 20:14

Drukarka nie osiąga temperatury na stole

Postautor: Sami88 » 10 cze 2016, 11:23

Witam, moja drukarka przestała się wkręcać na stole, zwykle drukowałem na PLA ale tym razem mam coś do zrobienia w ABS. Co dziwne, przy ręcznym ustawieniu temperatury maksymalny zakres dla mnie to 105 stopni. Podczas gdy w Merlinie jest to 120 stopni.
--------------------------------------------------------------------------------------
Miej serce i patrzaj sercem... :)
--------------------------------------------------------------------------------------

Awatar użytkownika
ptrkchn
Posty: 243
Rejestracja: 18 lut 2015, 22:15

Re: Drukarka nie osiąga temperatury na stole

Postautor: ptrkchn » 10 cze 2016, 14:33

Ramps? Zobacz czy złącze od przewodów od stołu się nie zjarało. Jaki stół masz?
:twisted: :twisted: :twisted:

Sami88
Posty: 275
Rejestracja: 02 lip 2014, 20:14

Re: Drukarka nie osiąga temperatury na stole

Postautor: Sami88 » 10 cze 2016, 16:31

Stół 200x200 klasyczny a konkretnie to taką http://www.ebay.com/itm/200X200mm-200W- ... SwEOxXP9td . Sprawdzałem trzy rampsy jakie miałem i na wszystkich jest ten sam objaw.
--------------------------------------------------------------------------------------
Miej serce i patrzaj sercem... :)
--------------------------------------------------------------------------------------

Awatar użytkownika
ptrkchn
Posty: 243
Rejestracja: 18 lut 2015, 22:15

Re: Drukarka nie osiąga temperatury na stole

Postautor: ptrkchn » 11 cze 2016, 1:29

A zasilacz jaki?
:twisted: :twisted: :twisted:

Sami88
Posty: 275
Rejestracja: 02 lip 2014, 20:14

Re: Drukarka nie osiąga temperatury na stole

Postautor: Sami88 » 14 cze 2016, 18:54

Raz chodzi, raz nie chodzi. Czasem drukuje, czasem przeskakuje. Czemu pytasz o zasilacz ? Mocy na pewno mu starczy, staram się to rozgryźć. Przedrukowałem kilka rzeczy ostatnio, i teraz znowu wywaliło mi problemem z przestawieniem druku. A w Repetierze nie załącza mi się chłodzenie.

PS: Przyczyna leży chyba w slicerze bo na Curze czy Slic3r mi działa. Lecz mam problem z włączaniem chłodzenia na Repetierze. Nie wiem czemu ale nie załącza mi się po drugiej warstwie jak jest ustawiony. A jak się włączy to też się wyłącza.
--------------------------------------------------------------------------------------
Miej serce i patrzaj sercem... :)
--------------------------------------------------------------------------------------


Wróć do „Drukowanie”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości