Pronterface Linux Ubuntu

Awatar użytkownika
Fabrykator.pl
Posty: 8759
Rejestracja: 06 mar 2012, 20:07
Lokalizacja: Darłowo
Kontaktowanie:

Re: Pronterface Linux Ubuntu

Postautor: Fabrykator.pl » 31 sie 2012, 19:06

Szło do momentu pierwszego wyświetlenia tapety i ... zwiecha systemu :(
Dziwne to wszystko, bo XP bootuje się jak jest ustawiony w biosie USB-HDD, natomiast linux jak jest USB-ZIP :roll:

Tomu
Posty: 89
Rejestracja: 01 cze 2012, 16:01

Re: Pronterface Linux Ubuntu

Postautor: Tomu » 09 wrz 2012, 9:17

Krzysztof dałeś radę?

Awatar użytkownika
Fabrykator.pl
Posty: 8759
Rejestracja: 06 mar 2012, 20:07
Lokalizacja: Darłowo
Kontaktowanie:

Re: Pronterface Linux Ubuntu

Postautor: Fabrykator.pl » 09 wrz 2012, 12:49

Na innym kompie bez problemów - ten terminal po prostu nie daje rady z tym systemem :(

Tomu
Posty: 89
Rejestracja: 01 cze 2012, 16:01

Re: Pronterface Linux Ubuntu

Postautor: Tomu » 09 wrz 2012, 23:05

Najważniejsze że używasz Linuxa i zdobywasz doświadczenie z systemem.
Ja dzisiaj po tygodniu walki wreszcie zrobiłem pierwsze wydruki kalibracja jeszcze trochę zajmie, ale już bliżej niż dalej.

Awatar użytkownika
Fabrykator.pl
Posty: 8759
Rejestracja: 06 mar 2012, 20:07
Lokalizacja: Darłowo
Kontaktowanie:

Re: Pronterface Linux Ubuntu

Postautor: Fabrykator.pl » 09 wrz 2012, 23:39

Ciężko to nazwać "używaniem" - postawiony system + programy do drukarki i lata ;) Swego czasu używałem linuxa i projektowałem obwody w programie gEda (bardzo fajny programik)

rychu27
Posty: 120
Rejestracja: 22 wrz 2012, 22:10
Lokalizacja: España

Re: Pronterface Linux Ubuntu

Postautor: rychu27 » 26 sty 2013, 14:04

Przejrzałem wątek i proszę o poradę jak w Ubuntu znaleźć adres portu przez który mi się łączy pronterface z sanguinololu.
Chcę zestawić na razie próbne połączenie (podłączyłem jedynie zastępczy rezystor zamiast termistora). Program przy kilku kolejnych podanych portach jedynie próbuje się łączyć.... i na tym poprzestaje.

wulfnor

Re: Pronterface Linux Ubuntu

Postautor: wulfnor » 26 sty 2013, 14:08

zaraz po podlaczeniu elektroniki wpisz w konsoli dmesg i wyswietli Ci gdzie zamontował nowe urzadzenie [gdzies w gaszczu lini]

Tomu
Posty: 89
Rejestracja: 01 cze 2012, 16:01

Re: Pronterface Linux Ubuntu

Postautor: Tomu » 06 mar 2013, 23:36

Ja bym jeszcze zapytał jakie masz Ubuntu? Nigdy nie miałem problemu z połączeniami. Jakiej prędkości używasz na porcie?

drygol
Posty: 713
Rejestracja: 28 mar 2013, 13:31

Re: Pronterface Linux Ubuntu

Postautor: drygol » 31 mar 2013, 0:31

Odpowiadajac na towje pytanie to ja polecam Gentoo.
Aczkolwiek nie jest to OS dla poczatkujacych.
W skrocie wyglada to tak.
Starujesz z minimum ... dlugo dlugo nic i max roboty ....... masz system pod siebie :D

EDIT:
W sumie to odpowiadajac na pytanie z 1szej strony :D:D
Nie ma to jak swieta z whiskey :D:D:D


Wróć do „RepRap i Linux”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość