Drukarka 3D PRO UP 400x250x300 ALU PRUSA i3

Prezentacja naszych drukarek
marixot
Posty: 38
Rejestracja: 01 lis 2016, 14:55

Drukarka 3D PRO UP 400x250x300 ALU PRUSA i3

Postautor: marixot » 04 lis 2016, 0:49

Co myślicie o tym zestawie? Byście kupili dla siebie czy raczej nie i dlaczego?

http://allegro.pl/show_item.php?item=6526530224

Z góry dziękuję za wszelkie opinie.
Pozdrawiam

Awatar użytkownika
emartinelli
Posty: 835
Rejestracja: 07 wrz 2012, 22:30
Lokalizacja: Łódź/Warszawa

Re: Drukarka 3D PRO UP 400x250x300 ALU PRUSA i3

Postautor: emartinelli » 04 lis 2016, 11:05

Wygląda ładnie ale ja bym tego nie kupił, wolałbym dodać trochę do oryginalnej Prusy i3. Moje uwagi:
- zdjęcia bez okablowania aby ładnie wyglądało, nie wiadomo jak to w finalnej wersji zrobione,
- brak chłodzenia wydruku,
- chłodzenie głowicy chłodzi jednocześnie blok głowicy
- brak podgrzewanego stołu (nie napisali że ma podgrzewanie) czyli drukowanie jedynie pla :(

marixot
Posty: 38
Rejestracja: 01 lis 2016, 14:55

Re: Drukarka 3D PRO UP 400x250x300 ALU PRUSA i3

Postautor: marixot » 04 lis 2016, 19:26

Czy mogę poprosić jakiś link do oryginalnej prusy?

Awatar użytkownika
Artu
Posty: 1628
Rejestracja: 13 sie 2014, 11:56
Lokalizacja: 52°38'25''N, 20°56'31''E

Re: Drukarka 3D PRO UP 400x250x300 ALU PRUSA i3

Postautor: Artu » 04 lis 2016, 19:46

Masz bana na Google :roll: Oryginalny zestaw Prusa i3 MK2
Pozdrawiam, Artur

Awatar użytkownika
animos
Posty: 667
Rejestracja: 05 paź 2013, 10:31

Re: Drukarka 3D PRO UP 400x250x300 ALU PRUSA i3

Postautor: animos » 04 lis 2016, 19:49

linki masz jak wpiszesz w google "prusa i3"

Ta drukarka to PRO - PROFESIONAL,

a) W opisie jest, ze ma 5-krotnie większą dokładność ("Dodatkowo extruder posiada przekładnie podającą 5:1 przez co dokładność podawania filamentu jest zwiększona pięciokrotnie ! Co za tym idzie dokładność wydruku jest zwiększona")

b) Ma specjalna skrzyneczkę na chłodzenie elektroniki

c) ma "sensory BLTouch" do autolevelingu

marixot
Posty: 38
Rejestracja: 01 lis 2016, 14:55

Re: Drukarka 3D PRO UP 400x250x300 ALU PRUSA i3

Postautor: marixot » 04 lis 2016, 19:51

Artu pisze:Masz bana na Google :roll: Oryginalny zestaw Prusa i3 MK2

Heh :)
Nie chodzi o bana, tylko skąd będę wiedział że jest oryginalna ?

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
animos
Posty: 667
Rejestracja: 05 paź 2013, 10:31

Re: Drukarka 3D PRO UP 400x250x300 ALU PRUSA i3

Postautor: animos » 04 lis 2016, 20:15

marixot pisze:Nie chodzi o bana, tylko skąd będę wiedział że jest oryginalna ?

Pozdrawiam

Oryginalna jest tylko jedna, reszta to kopie.

marixot
Posty: 38
Rejestracja: 01 lis 2016, 14:55

Re: Drukarka 3D PRO UP 400x250x300 ALU PRUSA i3

Postautor: marixot » 04 lis 2016, 20:45

A te są oryginalne? I tu pisze że prusa i tu, ale różnice znaczne, jedna np. ma dwa filamenty

http://www.ebay.com/itm/Prusa-i3-MEGA-D ... 2703686863
http://www.ebay.com/itm/Reprap-Prusa-I3 ... 2002829172

Nie wiem jak poznajecie że to oryginał a nie podróbka :/

Awatar użytkownika
kopytko
Posty: 965
Rejestracja: 12 kwie 2015, 21:22
Lokalizacja: Oleśnica

Re: Drukarka 3D PRO UP 400x250x300 ALU PRUSA i3

Postautor: kopytko » 04 lis 2016, 21:02

to jest jedyna oryginalna prusa:
http://shop.prusa3d.com/pl/
:arrow: Pozdrawiam Patryk.
Aktualne drukarki:
:idea: Prusa i3 półakryl 10mm :idea: Prusa i3 w wersji p3steel v1.00 :idea: Prusa i3 2 wersji p3steel v4.00 long :idea: Replicator 1 by CTC

marixot
Posty: 38
Rejestracja: 01 lis 2016, 14:55

Re: Drukarka 3D PRO UP 400x250x300 ALU PRUSA i3

Postautor: marixot » 05 lis 2016, 6:00

Rozumiem, tylko ta jedyna to oryginał :)
Dlaczego lepiej dołożyć i kupić oryginał?
Pozdrawiam


Wróć do „Nasze drukarki”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość